ΑρχικήinetCoincheck Hack: Η μεγαλύτερη κλοπή κρυπτονομίσματος έως σήμερα

Coincheck Hack: Η μεγαλύτερη κλοπή κρυπτονομίσματος έως σήμερα

Το Ιαπωνικό site Coincheck ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ότι έχασε πάνω από 500 εκατομμύρια NEM tokens αξίας άνω των 500 εκατομμυρίων δολαρίων.Coincheck

 

Η εταιρεία παραδέχτηκε ότι υπέστη παραβίασή ασφαλείας από κάποιους hackers και ειδοποίησε αμέσως της αρχές. Οι υπάλληλοι του Coincheck εξετάζουν επί του παρόντος μια μέθοδο αποζημίωσης ορισμένων χρηστών που υπέστησαν απώλειες κρυπτονομισμάτων.

Οι χρήστες άρχισαν να υποπτεύονται ότι κάτι δεν πάει καλά στην υπόθεση αφού η Coincheck χωρίς κάποια ειδοποίηση ανέστειλε τις καταθέσεις NEM, στην συνέχεια όλες τις συναλλαγές μέσω του NEM, ενώ λίγες ώρες αργότερα απαγόρευσε όλες τις πληρωμές σε ολόκληρο τον ιστότοπο της. Σύμφωνα με τις τρέχουσες πληροφορίες, οι hackers  έκλεψαν μόνο NEM tokens, ένα κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε πρόσφατα, αλλά είχε την 10η θέση στην αγορά ψηφιακού νομίσματος(την συγκεκριμένη χρονική στιγμή ). Η τιμή του μειώθηκε από 1$ σε 0,8$ μετά την ανακοίνωση του hacking και πιστεύεται ότι κλάπηκε σχεδόν το 7% όλων των κρυπτονομισμάτων NEM που κυκλοφορούν σήμερα.

Ο ερευνητής της Kaspersky Costin Raiu επεσήμανε επίσης ότι η Coincheck μετέφερε κρυπτονομίσματα Ripple (XRP) αξίας 110 εκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία δεν ανέφερε κάποια απώλεια στο κρυπτονόμισμα Ripple και ορισμένοι χρήστες της εικάζουν πως η εταιρεία απλά μετακόμισε τα συγκεκριμένα σε ασφαλέστερη τοποθεσία για να τους προστατεύσει από πιθανή κλοπή, σε περίπτωση που ο κακόβουλος χρήστης είχε ακόμα πρόσβαση στα συστήματά τους.

Στα χρονικά του cryptocurency exchange hacking, το περιστατικό Coincheck είναι τώρα το μεγαλύτερο που έγινε ποτέ, ξεπερνώντας το Mt. Gox από το 2014, όταν οι εισβολείς έκλεψαν Bitcoin αξίας 450 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πληροφοριακά, η Coincheck ιδρύθηκε το 2014 και όλα αυτά διαδραματίστηκαν λίγο πριν αποκτήσει άδεια από την ιαπωνική κυβέρνηση για να λειτουργήσει ως νόμιμο site ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων της χώρας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS