ΑρχικήinetΗ Google κλείνει συμφωνία ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την ομάδα σχεδιασμού...

Η Google κλείνει συμφωνία ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την ομάδα σχεδιασμού της HTC

σχεδιασμούΗ συμφωνία ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Google για την απόκτηση του μεγαλύτερου μέρους του τμήματος σχεδιασμού smartphone της HTC έχει κλείσει επισήμως. Ο SVP hardware, Rick Osterloh, ανακοίνωσε τα νέα με μια ανάρτηση,  μιλώντας για τον ερχομό μιας «άκρως ταλαντούχας ομάδας σχεδιασμού που θα δουλέψει πάνω σε ακόμα καλύτερα και πιο καινοτόμα προϊόντα τα επόμενα χρόνια».

Η συμφωνία αφορά περισσότερους από 2.000 μηχανικούς της HTC που μετακινούνται στη Google. Θα παραμείνουν όλοι στην Ταϊβάν. Ο Osterloh σημειώνει ότι το Taipei γίνεται ο μεγαλύτερος μηχανολογικός κόμβος της Google στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Οι συμβαλλόμενες κατασκευαστικές δραστηριότητες της HTC και η διαίρεση VR δεν επηρεάζονται, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, μια σημαντική πλειοψηφία της ομάδας R & D smartphones εισέρχεται στην Google.

Η κίνηση αντιπροσωπεύει μια σημαντική επέκταση των προσπαθειών της Google στον τομέα του hardware και η πιο προφανής εφαρμογή του νέου ταλέντου της τεχνολογίας είναι στη σειρά των smartphone Pixel. Η Google συνεργάστηκε με ένα υποσύνολο από τις νέες προσλήψεις της HTC με σύμβαση για το Pixel και το Pixel 2, και τώρα η εταιρεία θα έχει μια μεγαλύτερη ομάδα έρευνας και ανάπτυξης στο σπίτι.

Η Google εξακολουθεί να είναι ένας μικρός παίκτης όσον αφορά την κυκλοφορία smartphones, αλλά τα τηλέφωνα Pixel απευθύνονται αποκλειστικά σε κορυφαίους ηγέτες της αγοράς όπως η Apple και η Samsung. Άλλοι κατασκευαστές Android «γνωρίζουν γιατί το κάνουμε αυτό», λέει ο Osterloh σε συνέντευξή του στο Bloomberg. «Πολύ ειλικρινά, η Apple τα πηγαίνει πολύ καλά στις ανεπτυγμένες αγορές».

Ενώ η σειρά Pixel δεν είναι ακόμα αρκετά συνηθισμένη, η συμφωνία της HTC είναι μια συγκροτημένη προσπάθεια να δοθεί στον τομέα του hardware της Google μια άμεση ώθηση. «Δεν θέλουμε να είναι κάτι εξειδικευμένο», δήλωσε ο Osterloh στο The Verge, σε συνέντευξή του πέρυσι. «Ελπίζουμε να πουλάμε προϊόντα σε μεγάλους όγκους στα επόμενα πέντε χρόνια».

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS