ΑρχικήinetΗ VMware θα μπορούσε να αγοράσει την Dell μέσω της αντίστροφης συγχώνευσης

Η VMware θα μπορούσε να αγοράσει την Dell μέσω της αντίστροφης συγχώνευσης

Η Dell εξετάζει επί του παρόντος μια πώληση στην VMware, την εταιρεία την οποία ελέγχει ήδη χάρη στο 80% της συμμετοχής της, σε μια προσπάθεια να γίνει ξανά δημόσια με τη χρήση μιας στρατηγικής αντίστροφης συγχώνευσης.

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θα συναντηθεί τον επόμενο μήνα για να συζητήσει διάφορες στρατηγικές κινήσεις, συμπεριλαμβανομένης της αντίστροφης συγχώνευσης, σύμφωνα με μια έκθεση του CNBC, η οποία προσθέτει ότι ο στόχος είναι να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες να κερδίσουν έσοδα από τις επενδύσεις τους.

Το 2013, η Dell μετατράπηκε από μια εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία σε ιδιωτική ιδιοκτησία μετά την ίδρυση της Michael Dell και της εταιρίας private equity Silver Lake, καθώς και αρκετοί άλλοι επενδυτές, όπως η Microsoft, αγόρασαν την εταιρεία για 24,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Η ίδια η Microsoft προσέφερε δάνειο ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την υποστήριξη του οικοσυστήματος του υπολογιστή.

Η Dell αγόρασε τελικά την EMC για 67 δισεκατομμύρια δολάρια το 2015 και πήρε το 80% της VMware, το οποίο σήμερα υπολογίζεται σε 60 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η VMware, δημόσια εταιρεία, θα μπορούσε να αγοράσει την Dell και στη συνέχεια να εκδώσει μετοχές στους υφιστάμενους ιδιώτες, μόνο για να τις πουλήσει στη δημόσια αγορά μετά, αναφέρει η αναφερθείσα πηγή. Με αυτόν τον τρόπο, η Dell θα μπορούσε να καταφέρει να πληρώσει τουλάχιστον ένα μέρος των χρεών των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, λέει.

Μία από τις ανησυχίες που πρέπει να αντιμετωπίσει η αντίστροφη συγχώνευση είναι ο πιθανός αντίκτυπος που θα μπορούσε να έχει στην επιχείρηση στο τμήμα των PC.

Η Dell είναι σήμερα ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής υπολογιστών παγκοσμίως, με τα στοιχεία της Gartner να δείχνουν ότι το τέταρτο τρίμηνο του 2017, η εταιρεία πώλησε συνολικά 10,8 εκατομμύρια υπολογιστές με μερίδιο αγοράς 15,2%. Αυτό είναι πάνω από 10,7 εκατομμύρια μονάδες που πωλήθηκαν το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Για λόγους σύγκρισης, η HP ήταν ο κορυφαίος πωλητής με 16 εκατομμύρια πωλήσεις μονάδων κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

Η Dell, ωστόσο, είναι πολύ απίθανο να προσαρμόσει τα σχέδια των PC για να αγκαλιάσει αυτή τη στρατηγική κίνηση, ειδικά επειδή ο τελικός στόχος φαίνεται να είναι η δημιουργία εσόδων από επενδύσεις στην εταιρεία και η πληρωμή του χρέους.

VMware

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS