ΑρχικήsecurityΔεν επηρεάζονται από ευπάθειες οι νέοι πυρήνες στα συστήματα Linux;

Δεν επηρεάζονται από ευπάθειες οι νέοι πυρήνες στα συστήματα Linux;

Ο γνωστός συντηρητής του Linux kernel, Greg Kroah-Hartman, μοιράστηκε πρόσφατα μερικές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες σχετικά με την επίδραση των επιδιορθώσεων Meltdown και Specter στον πυρήνα του.

Σύμφωνα με ορισμένα πρόσφατα σημεία αναφοράς που πραγματοποίησε ένας χρήστης σε ορισμένα συστήματα Linux που εκτελούν νεότερες εκδόσεις πυρήνα σε ένα συγκεκριμένο φορτίο δικτύου, το νέο Linux 4.15 kernel φαίνεται να είναι μεταξύ 7 και 9% ταχύτερο από τον πυρήνα του 4.11.

Linux

Αν όμως ο νέος κώδικας KPTI (Kernel Page-Table Isolation) που μετριάζει την ευπάθεια ασφαλείας Meltdown είναι ενεργοποιημένος στον πυρήνα 4.15 τότε η απόδοση είναι μόλις 1 ή 2% πιο αργή από ό, τι στα συστήματα που χρησιμοποιούν τον πυρήνα του 4.11.

Επομένως, όλοι οι  προγραμματιστές που εργάστηκαν σκληρά τους τελευταίους μήνες για να επανασχεδιάσουν τον πυρήνα του Linux ενάντια στα ευπάθειες ασφαλείας Meltdown και Specter θα πρέπει να είναι αρκετά ικανοποιημένοι με το κατόρθωμα τους, καθώς υπήρξαν πολυάριθμες αναφορές για τις δραματικές επιπτώσεις αυτών των επιδιορθώσεων στα συστήματα.

Ο Greg Kroah-Hartman συστήνει σε όσους χρησιμοποιούν μια διανομή GNU / Linux με πυρήνα Linux από ένα παλαιότερο, αλλά μακροχρόνια υποστηριζόμενο υποκατάστημα, όπως το  3.10, 4.4 ή 4.9, να αναβαθμίσει σε νεότερη έκδοση του πυρήνα το συντομότερο δυνατόν.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι η πιο πρόσφατη έκδοση πυρήνα είναι το 4.15, το οποίο κυκλοφόρησε το Σαββατοκύριακο με πολλές βελτιώσεις στην απόδοση και μερικά νέα χαρακτηριστικά. Αν το διαδίκτυο GNU / Linux δεν διαθέτει τον πιο πρόσφατο πυρήνα του στις αποθήκες, θα χρειαστεί να κάνετε λήψη και σύνταξη του kernel χειροκίνητα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS