ΑρχικήinetMicrosoft αγαπά Linux: Το Skype κυκλοφόρησε ως Snap σε Ubuntu, Linux Mint

Microsoft αγαπά Linux: Το Skype κυκλοφόρησε ως Snap σε Ubuntu, Linux Mint

Η αφοσίωση της Microsoft στα Linux γίνεται όλο και πιο έντονη εφόσον μετά τη συνεργασία της με την κοινότητα ανοιχτού κώδικα για τη βελτίωση του Skype, η εταιρεία απελευθερώνει τώρα και την εφαρμογή ως ένα γρήγορο εργαλείο.

Με την άμεση υποστήριξη, το Skype μπορεί εύκολα να εγκατασταθεί σε Linux Mint, Manjaro, Debian, Arch Linux, OpenSuSE, Solus και Ubuntu, ενώ οι χρήστες μπορούν να λαμβάνουν αυτόματες ενημερώσεις κάθε φορά που είναι έτοιμες νέες εκδόσεις.

Αυτό βοηθά τη Microsoft να διασφαλίσει ότι οι τελευταίες βελτιώσεις είναι πάντα διαθέσιμες για όλους τους χρήστες Linux και κρίνοντας από το πόσο γρήγορα αναπτύσσεται το οικοσύστημα μετά την εκτόξευση του 2016, ο γίγαντας λογισμικού έκανε τη σωστή κίνηση.Skype

Η Microsoft δεν έχασε την ευκαιρία να επαινέσει το Skype για Linux λέγοντας σε ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε μαζί με τη Canonical ότι ο σκοπός αυτής της απόφασης ήταν να διατεθούν στους χρήστες τα νέα χαρακτηριστικά όσο πιο γρήγορα και ομαλά γίνεται.

Η Canonical, η οποία έχει γίνει ο στενός συνεργάτης της Microsoft τα τελευταία δύο χρόνια, έχει επικροτήσει την απόφαση της Microsoft να κυκλοφορήσει το Skype ως Snap, διότι έτσι ο Linux χρήστης βρίσκεται σε προτεραιότητα.

Να σημειώσουμε ότι το Skype υπέστη σημαντική αναθεώρηση το 2017 και βελτιώθηκε σημαντικά στην πλειοψηφία των πλατφορμών καθώς η Microsoft μετακόμισε σε νέα υποδομή, ο σκοπός της οποίας είναι να μετασχηματίσει την υπηρεσία από μια λύση VoIP σε μια πιο εξελιγμένη εφαρμογή μηνυμάτων που είναι διαθέσιμη σε πολλαπλές πλατφόρμες.

Δεδομένης της αυξανόμενης εστίασης στο Linux, η Microsoft δεν μπορούσε να μην έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα Linux, τα οποία κάποτε θεωρούνταν “καρκίνος” κατά πολλούς.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS