ΑρχικήTop PicksΤα καλύτερα Antivirus για τα macOS Sierra της Apple!

Τα καλύτερα Antivirus για τα macOS Sierra της Apple!

Η εταιρεία AV-TEST που ασχολείται με την δοκιμή προστασίας  από ιούς διεξήγαγε μια νέα έρευνα που περιλαμβάνει συνολικά 13 λύσεις για οικιακούς και επαγγελματικούς χρήστες που χρησιμοποιούν τα macOS της Apple, μια πλατφόρμα που συχνά έχει χαρακτηριστεί ως  πιο ασφαλής από τα Windows.

Και ενώ οι απόψεις σχετικά με αυτό το θέμα εξακολουθούν να διίστανται, τα προϊόντα antivirus macOS γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, προφανώς ως αποτέλεσμα των περισσότερων μορφών κακόβουλου λογισμικού που απευθύνονται στα desktops της Apple.

Η νέα μελέτη του AV-TEST αποκαλύπτει ότι 6 από τις 9 λύσεις ασφάλειας για οικιακούς χρήστες ανίχνευσαν το 100% του κακόβουλου λογισμικού στα macOS. Οι πιο δημοφιλείς από αυτές είναι  το Avast Security, το Bitdefender Antivirus for Mac, το Kaspersky Lab Internet Security for Mac, το Sophos Home, το Symantec Norton Security και το Trend Micro.macOS

Το Intego Mac Internet Security X9 έφτασε πολύ κοντά με σκορ 99,4%, ενώ το ποσοστό ανίχνευσης του F-Secure μειώθηκε στο 93,8%. Το Comodo Antivirus έλαβε το χαμηλότερο αποτέλεσμα στην έρευνα με 38,1%.

Όσον αφορά τα επιχειρησιακά προϊόντα, όλοι εκτός από ένα έλαβαν το μέγιστο ποσοστό ανίχνευσης, 100%.Το McAfee Endpoint Security για Mac ανίχνευσε μόλις το 99,6% του κακόβουλου λογισμικού.

Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση αφορά τις επιπτώσεις αυτών των προϊόντων ασφαλείας στην απόδοση του συστήματος. Για να προσδιοριστεί αυτό, η AV-TEST αντέγραψε τα αρχεία σε μια μηχανή δοκιμών σε μια μονάδα 27,28GB και μέτρησε το χρόνο που απαιτείται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας με διάφορες εγκατεστημένες λύσεις ασφάλειας.

Τα προϊόντα ασφαλείας από τη Kaspersky, Trend Micro και Symantec πρόσθεσαν 1 με 2 δευτερόλεπτα κατά την αντιγραφή και τη λήψη αρχείων, ενώ η Bitdefender και η Sophos Home χρειάστηκαν επιπλέον 6 έως 13 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία. Το Avast ήταν το προϊόν με το μεγαλύτερο αντίκτυπο στην απόδοση του συστήματος, καθώς προκάλεσε επιβράδυνση 73 δευτερολέπτων κατά την αντιγραφή αρχείων.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS