ΑρχικήinetΔεκαεφτάχρονο αγόρι συνελήφθη για εξάπλωση κακόβουλου λογισμικού με σκοπό την κλοπή ψηφιακών...

Δεκαεφτάχρονο αγόρι συνελήφθη για εξάπλωση κακόβουλου λογισμικού με σκοπό την κλοπή ψηφιακών νομισμάτων

κακόβουλουΔιαφορετικά είδη κακόβουλου λογισμικού απειλούν τους ιδιοκτήτες κρυπτοσυναλλαγών και προσπαθούν να κλέψουν τα πολύτιμα ψηφιακά τους νομίσματα, χρησιμοποιώντας διαφορετικές τεχνικές. Αυτή η νέα και κερδοφόρα υπόθεση προσελκύει τους έμπειρους δημιουργούς κακόβουλων λογισμικών. Μόλις πρόσφατα, η ιαπωνική αστυνομία συνέλαβε ένα 17χρονο αγόρι, για τη δημιουργία κακόβουλου λογισμικού, που στόχευε ψηφιακά πορτοφόλια.

Σύμφωνα με μια αναφορά του Mainichi Shimbum, μέσω του Bleeping Computer, το κακόβουλο λογισμικό έκλεψε ιδιωτικά κλειδιά που χρησιμοποιούνταν για την πρόσβαση στα ψηφιακά πορτοφόλια. Επίσης, διερευνάται εάν το αγόρι χρησιμοποίησε τους κωδικούς πρόσβασης για να κλέψει κρυπτοσυναλλάγματα από τα θύματα.

Τον τελευταίο καιρό, παρατηρείται μεγάλη ζήτηση από τις εφαρμογές και τους ιστότοπους να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα που σχετίζονται με κρυπτοσυνάλλαγμα σε πραγματικό χρόνο. Για να εξαπλώσει το κακόβουλο λογισμικό και να εκμεταλλευτεί την ίδια ζήτηση, το αγόρι το έκρυψε σε μια εφαρμογή που έδειχνε τα δεδομένα κρυπτοσυναλλαγών.

Ένα από τα μέρη στα οποία μοιράστηκε η κακόβουλη εφαρμογή ήταν ένα φόρουμ Monacoin. Για όσους δεν γνωρίζουν, το Monacoin είναι ένα σχετικά δημοφιλές κρυπτοσυνάλλαγμα που έχει διαφημιστεί ως το πρώτο ιαπωνικό ψηφιακό κρυπτο-νόμισμα.

Το συλληφθέν αγόρι έχει αρνηθεί κάποιους ισχυρισμούς και δήλωσε ότι δεν το έκανε με κακόβουλη πρόθεση. Η αστυνομία εξετάζει επί του παρόντος το θέμα.

Ενώ η ακριβής κλίμακα της μόλυνσης παραμένει άγνωστη, τουλάχιστον ένα άτομο βρέθηκε ότι έχει κατεβάσει την εφαρμογή. Ανακάλυψε αργότερα ότι περίπου 170 Monacoin, αξίας $ 500, έλειπαν από το ψηφιακό του πορτοφόλι.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS