ΑρχικήsecurityΠροσοχή στα site που προσφέρουν ψεύτικες ενημερώσεις Adobe Flash

Προσοχή στα site που προσφέρουν ψεύτικες ενημερώσεις Adobe Flash

Όλο και πληθαίνουν οι  ιστότοποι που προσποιούνται ότι προσφέρουν επίσημες ενημερώσεις του Adobe Flash Player ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για κάποιο κακόβουλο λογισμικό. Αντί για μια νόμιμη ενημέρωση, αυτοί οι ιστότοποι προωθούν διάφορα adware που εγκαθιστούν άλλα ανεπιθύμητα προγράμματα σε έναν ανυποψίαστο χρήστη.Adobe Flash

 

Η πρόσφατη ανακάλυψη σε έναν τέτοιο ιστότοπο, προς έκπληξη των διαφόρων μηχανικών ασφάλειας, εγκαθιστά ένα mining λογισμικό για κρυπτονομίσματα χρησιμοποιώντας την CPU του υπολογιστή στο 100%.

Οπως αναφέρει ο χρήστης “SecurityAura” που ανακάλυψε το συγκεκριμένο site, όταν ένας χρήστης επισκέπτεται αυτόν τον ιστότοπο ενημέρωσης του Adobe Flash Player, ο ιστότοπος θα ξεκινήσει αυτόματα μια λήψη στον υπολογιστή. Ελέγχοντας το αρχείο που λήφθηκε παρατηρεί ότι έχει την ονομασία “java-player.exe”. Θέλοντας λοιπόν να ελέγξει το αρχείο χρησιμοποιείσαι την online πλατφόρμα του VirusTotal και ενώ περίμενε ότι το συγκεκριμένο θα ήταν άλλο ένα κακόβουλο adware αρχείο ή PUP συνειδητοποίησε ότι πρόκειται για ένα CPU mining λογισμικό που ονομάζεται SystemProcess και χρησιμοποιεί όλους τους διαθέσιμους πόρους του επεξεργαστή. Στην συνέχεια ορίζει τη συγκεκριμένη διεργασία να εκτελείται αυτόματα κάθε φορά που κάποιος χρήστης συνδέεται στον υπολογιστή του. Ευτυχώς, το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό ανιχνεύεται από μια μεγάλη ποσότητα προϊόντων ασφαλείας, και μπορεί εύκολα να διαγραφεί.

Δυστυχώς, οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο πέφτουν συνέχεια πάνω σε ιστοσελίδες απάτης. Η καλύτερή συμβουλή που μπορεί να δώσει κάποιος όταν συναντήσετε έναν ιστότοπο που σας λέει ότι ένα πρόγραμμα σας χρειάζεται ενημέρωση και πρέπει να κάνετε κάπου κλικ για να την κατεβάσετε,  είναι να κλείσετε αμέσως την ιστοσελίδα. Θα πρέπει να κατεβάζετε και να εγκαθιστάτε ενημερώσεις μόνο από ιστότοπους με υψηλή εμπιστοσύνη και ακόμα και τότε καλύτερο είναι να μεταβείτε απευθείας στο επίσημο site του προγράμματος για να κατεβάσετε την ενημέρωση.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS