ΑρχικήinetMicrosoft: Υπόσχεται να μην μας ξαναπιέσει να εγκαταστήσουμε τα Windows 10

Microsoft: Υπόσχεται να μην μας ξαναπιέσει να εγκαταστήσουμε τα Windows 10

Windows 10: Η Microsoft και η Φινλανδική Αρχή Καταναλωτών κατέληξαν σε συμφωνία μετά από έρευνα που ξεκίνησε στα μέσα του 2016 λόγω αναφερόμενων αναγκαστικών αναβαθμίσεων σε υπολογιστές Windows.

Ο γίγαντας λογισμικού συμφώνησε να μην εγκαταστήσει πλέον εφαρμογές χωρίς τη συναίνεση της Φιλανδικής Αρχής και να διατηρήσει επίσης την αρχική συμπεριφορά των επιλογών που εμφανίζονται στην οθόνη.Windows 10

Το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua αναφέρει ότι ως μέρος της συμφωνίας, η Microsoft πρέπει να παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στους χρήστες κάθε φορά που απαιτείται αναβάθμιση της εγκατάστασης και επίσης να περιμένει τη συγκατάθεσή τους πριν ξεκινήσει η διαδικασία.

Η Microsoft κυκλοφόρησε τα Windows 10 τον Ιούλιο του 2015 προσφέροντας δωρεάν το λειτουργικό σύστημα στους χρήστες Windows 7 και Windows 8.1 που πραγματοποίησαν την αναβάθμιση πριν από τον Ιούλιο του 2016. Για να ενισχύσει τη διαδικασία μετάβασης, η Microsoft κυκλοφόρησε μια εφαρμογή με την ονομασία “Get Windows 10” μέσω του Windows Update σε όλα τα συστήματα που είναι κατάλληλα για την αναβάθμιση.

Καθώς η εφαρμογή ξεκινούσε τη διαδικασία αναβάθμισης, κατέβαλε αυτόματα τα απαραίτητα αρχεία στο παρασκήνιο και παρότρυνε τους χρήστες να κάνουν την εγκατάσταση των Windows 10. Η Microsoft έχει επίσης κατηγορηθεί ότι αλλάζει τη λειτουργία του κουμπιού X στην επάνω δεξιά γωνία από close σε OK, το οποίο ενεργοποιούσε την αναβάθμιση των Windows 10 όταν οι χρήστες ήθελαν πραγματικά να ακυρώσουν τη διαδικασία.

Η Φινλανδική Αρχή Καταναλωτών ισχυρίζεται ότι η εφαρμογή “Get Windows 10” δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα εργαλείο άμεσου μάρκετινγκ και δεν απαιτούσε τη συγκατάθεση των χρηστών για την εγκατάσταση και τη λήψη αρχείων αναβάθμισης των Windows 10.

Η Microsoft δεν έχει εκδώσει επίσημη δήλωση σχετικά με τη συμφωνία της, αλλά η εταιρεία έχει υποσχεθεί να είναι σωστή απέναντι στους τοπικούς πελάτες.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS