ΑρχικήUpdatesIntel: Νέο Spectre Update για τους Skylake επεξεργαστές

Intel: Νέο Spectre Update για τους Skylake επεξεργαστές

Η Intel δημοσίευσε πρόσφατα ένα νέο σύνολο ενημερώσεων για την ευπάθεια Spectre, αλλά προς το παρόν μόνο οι επεξεργαστές Skylake μπορούν να τις λάβουν, με τα υπόλοιπα chipsets να τις αναμένουν σύντομα.

Η Intel ξεκίνησε αρχικά τις ενημερώσεις Meltdown και Specter στις αρχές Ιανουαρίου μετά τη δημοσιοποίηση της Google, αλλά οι επιδιορθώσεις ασφαλείας που απευθυνόταν σε μια από τις ευπάθειες Spectre προκάλεσαν προβλήματα σε μεγάλο αριθμό επεξεργαστών.

Ενώ η Intel δήλωσε αρχικά ότι οι επεξεργαστές Broadwell και Haswell υποφέρουν από ξαφνικές επανεκκινήσεις, η εταιρεία εξήγησε στη συνέχεια ότι επηρεάζονται και άλλες μάρκες, όπως η Skylake και η Kaby Lake.Skylake

Η πιο πρόσφατη κυκλοφορία απευθύνεται αποκλειστικά στην Skylake και η Intel τόνισε ότι εργάζεται εντατικά για να γίνουν διαθέσιμα το συντομότερο δυνατόν τα κατάλληλα patches και για τα υπόλοιπα chipsets.

«Αναμένουμε να πράξουμε το ίδιο και για τις περισσότερες πλατφόρμες τις επόμενες μέρες. Επίσης, συνεχίζουμε να απελευθερώνουμε beta microcode updates, ώστε οι πελάτες και οι συνεργάτες να έχουν τη δυνατότητα να διεξάγουν εκτενείς δοκιμές πριν την επίσημη κυκλοφορία.»  εξηγεί ο Navin Shenoy, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της ομάδας Data Center της Intel Corporation.

Ο Shenoy εξήγησε επίσης ότι πολύ σύντομα, οι εταίροι θα πρέπει να ξεκινήσουν τα patches, καθώς και μέρος των OEM firmware updates. Εταιρείες όπως η Microsoft έβγαλαν ενημερώσεις ασφαλείας για την ευπάθεια Spectre, αφού η Intel αναγνώρισε το πρόβλημα επανεκκίνησης με την αρχική ενημερωμένη έκδοση κώδικα.

Τέλος, η Intel προειδοποίησε για τα exploits που βασίζονται στα αρχικά τρωτά σημεία, λέγοντας ότι παρακολουθεί το τρέχον κλίμα ασφάλειας του κυβερνοχώρου για να διασφαλίσει ότι οι χρήστες προστατεύονται.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS