ΑρχικήsecurityChrome: Τα sites που δεν θα έχουν HTTPS θα θεωρούνται "Μη ασφαλή"

Chrome: Τα sites που δεν θα έχουν HTTPS θα θεωρούνται “Μη ασφαλή”

Η Google ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να επισημάνει όλες τις τοποθεσίες HTTP ως “Μη ασφαλής” στον Chrome, αρχίζοντας από τον Ιούλιο του 2018 και λανσάροντας την έκδοση Google Chrome 68.

HTTPS

Η απόφαση της εταιρείας έρχεται μετά την αύξηση της υιοθέτησης του πρωτοκόλλου HTTPS μεταξύ των προγραμματιστών ιστοσελίδων και άρα ένα μεγάλο κομμάτι της σημερινής κίνησης των δεδομένων σε αυτές είναι πλέον κρυπτογραφημένο.

Η Google δήλωσε ότι το 68% της επισκεψιμότητας σε site μέσω Chrome τόσο στο Android όσο και στα Windows και το 78% του Chrome τόσο στο Chrome OS όσο και στο Mac, γίνεται πλέον μέσω του HTTPS. Η απόφαση να επισημανθούν όλες οι τοποθεσίες HTTP ως “Μη ασφαλής” στη γραμμή διευθύνσεων URL αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της εταιρείας.

Το πρώτο στάδιο αυτού του σχεδίου ξεκίνησε με το Chrome 56, όταν η Google χαρακτήρισε όλες τις σελίδες HTTP ως “Μη ασφαλής” αν αυτές περιείχαν πεδία κωδικού πρόσβασης ή λειτουργία πληρωμής μέσω κάρτας.

Το δεύτερο στάδιο πραγματοποιήθηκε με το Chrome 62, όταν η Google χαρακτήρισε όλες τις σελίδες HTTP που ανοίχτηκαν σε ένα παράθυρο ιδιωτικής περιήγησης ως “Μη ασφαλής”.

Η έκδοση του Chrome 68 τον Ιούλιο θα σηματοδοτήσει την τρίτη και τελική φάση αυτής της διαδικασίας.

 

Η Google δεν είναι μόνη στην απόφασή της αυτή. Η Mozilla ξεκίνησε αυτή την διαδικασία το Δεκέμβριο του περασμένου έτους όμως δεν έχει ανακοινώσει κάποια ημερομηνία που θα γίνει η πλήρη ενεργοποίηση αυτής της νέας πολιτικής.

Τέλος στην ανακοίνωσή της μας ενημερώνει πως βελτίωσε το ανοιχτού λογισμικού εργαλείο “Lighthouse” για να συμπεριλάβει ελέγχους για τις ρυθμίσεις που σχετίζονται με το πρωτόκολλο HTTPS ενός ιστότοπου.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS