ΑρχικήsecurityHack στο Nintendo Switch επιτρέπει τα πειρατικά παιχνίδια!

Hack στο Nintendo Switch επιτρέπει τα πειρατικά παιχνίδια!

Η ομάδα hacking fail0verflow ανακάλυψε μια ευπάθεια στο Nintendo Switch που επιτρέπει την εγκατάσταση του Linux, ανοίγοντας έτσι την πόρτα σε κάτι που η μητρική εταιρεία ελπίζει ότι δεν θα συνέβαινε ποτέ: πειρατικά παιχνίδια.

Σε μια θέση στο Twitter νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η fail0verflow αποκάλυψε ότι το Nintendo Switch έρχεται με ένα σφάλμα που δεν μπορεί να επιδιορθωθεί με ενημερώσεις υλικολογισμικού και το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή για την εγκατάσταση των Linux.

Πιο συγκεκριμένα, το exploit είχε ως στόχο ένα σφάλμα στο boot ROM, υποδηλώνοντας ότι οι διορθώσεις λογισμικού δεν είναι δυνατές. Αυτό σημαίνει ότι εάν η Nintendo θέλει να εμποδίσει αυτό το hack, ο μόνος τρόπος να το κάνει είναι η συνεργασία με τη Nvidia για τη δημιουργία νέων τσιπ Tegra X1 που δεν περιλαμβάνουν την ευπάθεια, αν και η εταιρεία θα μπορούσε να βρει άλλους τρόπους για να μετριάσει το πρόβλημα.Nintendo Switch

Με μια πρώτη ματιά, το βασικότερο πλεονέκτημα της παραβίασης ενός Nintendo Switch είναι η δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών homebrew και πειρατικών παιχνιδιών, αν και η Nintendo σίγουρα ήδη θα εργάζεται πάνω σε μεθόδους αντιμετώπισης του προβλήματος.

Εντωμεταξύ τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά απ’ όσο φαίνονται. Αν η Nintento βρει έναν τρόπο να προσδιορίσει ποιες κονσόλες έχουν παραβιαστεί, θα μπορούσε να απαγορεύσει τους συγκεκριμένους χρήστες από το online παιχνίδι, τρέχοντας έτσι μια σειρά ελέγχων πριν κάθε συσκευή συνδεθεί με τους διακομιστές της. Η εταιρεία θα μπορούσε επίσης να κυκλοφορήσει νέες ενημερώσεις υλικολογισμικού για να αντιμετωπίσει αυτό το σφάλμα, σε ένα βαθμό έστω.

Σε αυτό το σημείο, η Nintendo δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος και οι απόψεις διίστανται για το αν αυτό είναι ένα χρήσιμο εύρημα ή όχι.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS