ΑρχικήinetΠως να κάνετε απεγκατάσταση των σπασμένων Windows Updates

Πως να κάνετε απεγκατάσταση των σπασμένων Windows Updates

 Windows Updates: Η Microsoft συνιστά συνήθως στους χρήστες να εγκαταστήσουν τις ενημερώσεις των Windows το συντομότερο δυνατόν και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η εταιρεία τονίζει ότι είναι καλή ιδέα να διατηρήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις του Windows Update ενεργοποιημένες.

Και ενώ αυτή είναι πράγματι μια καλή προσέγγιση για να παραμείνετε ασφαλής, το παρελθόν έχει δείξει ότι οι ανεπιθύμητες ενημερώσεις μπορούν να καταστρέψουν τα πάντα, από τις λειτουργίες των Windows μέχρι το πλήρες λειτουργικό σύστημα.

Η κατάργηση των Windows updates αποτελεί σίγουρα μια λύση αλλά δεδομένου του πρόσφατου Meltdown και Specter φιάσκου που περιλάμβανε πολλές αναβαθμισμένες ενημερώσεις, νομίζουμε ότι τελικά η πρακτική αυτή δεν είναι η καλύτερη που θα μπορούσατε να ακολουθήσετε.

 Windows Updates

Α’ ΜΕΘΟΔΟΣ

Η Microsoft προσπαθεί σκληρά να απαλλαγεί από τον κλασσικό Πίνακα Ελέγχου και να μετακινήσει τα πάντα στις Ρυθμίσεις και ενώ αυτό θα μπορούσε να έχει κάποιο νόημα, δεδομένου ότι τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνουν μια έκδοση των Windows χωρίς τα στοιχεία Win32, ορισμένοι χρήστες θα δυσκολευτούν να προσαρμοστούν στη νέα προσέγγιση.

Να σημειώσουμε ότι η κατάργηση των ενημερώσεων είναι θέμα κλικ, αν και πρώτα απ ‘όλα θα πρέπει να έχετε εντοπίσει την ενημερωμένη έκδοση που προκαλεί προβλήματα στον υπολογιστή σας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η τελευταία ενημερωμένη έκδοση που εγκαταστήσατε είναι αυτή που προκάλεσε τις διάφορες δυσλειτουργίες, αλλά από την άλλη, μετά την κυκλοφορία σημαντικών αναβαθμίσεων, η εύρεση ενός μόνο ενόχου δεν είναι ότι πιο εύκολο.

Μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα ενημερώσεων εγκατάστασης (μαζί με την ημερομηνία εγκατάστασης) στις Ρυθμίσεις> Ενημέρωση και ασφάλεια> Windows Update> Προβολή ιστορικού ενημέρωσης εγκατάστασης.

Για να απεγκαταστήσετε μια συγκεκριμένη ενημερωμένη έκδοση, απλώς κάντε κλικ στην επιλογή “Κατάργηση εγκατάστασης ενημερώσεων”, αναζητήστε αυτήν που θέλετε να καταργήσετε και πατήστε “Κατάργηση εγκατάστασης”. Συνήθως, συνιστάται η επανεκκίνηση για να ολοκληρωθεί η κατάργηση.

Β’ ΜΕΘΟΔΟΣ

Υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες η αφαίρεση μιας ενημερωμένης έκδοσης από την εφαρμογή “Ρυθμίσεις” δεν είναι δυνατή, επειδή μια εφαρμογή δεν εκτελείται πλέον ή λόγω ύπαρξης σφαλμάτων (για παράδειγμα, μετά από ιούς) που αποκλείουν την πρόσβαση σε αυτήν τη λειτουργία.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορείτε να μεταβείτε στο εργαλείο γραμμής εντολών για να καταργήσετε μια ενημερωμένη έκδοση, αν και για άλλη μια φορά, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποια ενημέρωση θέλετε να καταργήσετε.

Αν έχετε ήδη εντοπίσει την ενημερωμένη έκδοση που θέλετε να απαλλαγείτε, κάντε δεξί κλικ στο μενού Έναρξης των Windows 10 και εκκινήστε το Windows PowerShell με δικαιώματα διαχειριστή.

Στο τρέχον παράθυρο PowerShell, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή:

wusa /uninstall /kb:0123456

Επιπλέον, η ίδια εντολή μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω με πρόσθετες παραμέτρους για να παραλείψετε τις προειδοποιητικές ειδοποιήσεις και να μην χρειαστεί επανεκκίνηση του υπολογιστή:

wusa /uninstall /kb:0123456 /quiet /norestart

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS