ΑρχικήinetMicrosoft: Μπορείτε να ελέγχετε τη συμβατότητα των Windows Antivirus

Microsoft: Μπορείτε να ελέγχετε τη συμβατότητα των Windows Antivirus

Η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα μια ενημερωμένη έκδοση για την υπηρεσία Windows Analytics που επιτρέπει στους πελάτες να ελέγχουν τη συμβατότητα των ιών, την κατάσταση των ενημερώσεων των Windows και την έκδοση του υλικολογισμικού της συσκευής.

Το Windows Analytics είναι μια υπηρεσία που προσφέρεται στις επιχειρήσεις για εύκολη διαχείριση μεγάλων δικτύων και με αυτή τη νέα ενημέρωση μπορεί να βοηθήσει τους διαχειριστές IT να καθορίσουν εάν οι υπολογιστές είναι ασφαλείς ή όχι.

Οι πληροφορίες παρέχονται από το UI και περιλαμβάνουν λεπτομέρειες σχετικά με την κατάσταση προστασίας από ιούς. Ορισμένα προϊόντα ασφαλείας ενδέχεται να μην είναι πλέον συμβατά με τις νεότερες ενημερώσεις του λειτουργικού συστήματος και ξεκινώντας με αυτήν τη νέα έκδοση, το Windows Analytics μπορεί να παράσχει στατιστικά στοιχεία για το πόσες από αυτές εκτελούν μη υποστηριζόμενες λύσεις ασφαλείας.Microsoft

Επιπροσθέτως, το Windows Analytics μπορεί πλέον να δείξει εάν έχουν εγκατασταθεί ενημερώσεις ασφαλείας των Windows ή όχι. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιπτώσεις όπως τα Meltdown και Specter updates, όπου ορισμένοι διαχειριστές πληροφορικής χρειάζονταν να απενεργοποιήσουν τις διορθώσεις σε συγκεκριμένα συστήματα, οπότε αυτή η ενημερωμένη έκδοση καθιστά δυνατή την ταχεία εύρεση του αριθμού των υπολογιστών που χρειάζονται περαιτέρω βοήθεια.

Τέλος, η Microsoft προσθέτει την υποστήριξη της κατάστασης του υλικολογισμικού, πράγμα που σημαίνει ότι οι διαχειριστές πληροφορικής θα λάβουν λεπτομέρειες για το υλικολογισμικό που είναι εγκατεστημένο στη συσκευή. Η εταιρεία μάλιστα συνεργάζεται με τρίτους για να επεκτείνει τα δεδομένα που προσφέρει αυτή η λειτουργία.

Η Microsoft έχει ήδη κυκλοφορήσει τις διορθώσεις Meltdown και Specter ως μέρος των ενημερώσεων των Windows του Ιανουαρίου και τώρα αναμένουμε την αποστολή αναθεωρημένων ενημερώσεων που περιλαμβάνουν τις τελευταίες βελτιώσεις μικροκώδικα της Intel.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS