ΑρχικήsecurityΗ Canonical συλλέγει δεδομένα από τους χρήστες του Ubuntu

Η Canonical συλλέγει δεδομένα από τους χρήστες του Ubuntu

Ο διευθυντής της Canonical του Desktop Ubuntu, Will Cooke, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η εταιρεία θέλει να εφαρμόσει κάποιο μηχανισμό συλλογής δεδομένων σε μελλοντικές εκδόσεις του Ubuntu Linux για να βελτιώσει τα πράγματα που έχουν μεγαλύτερη σημασία για τους χρήστες.

Οι πληροφορίες των μηχανικών του Ubuntu Desktop της Canonical χρειάζονται για να βελτιώσουν ορισμένες πτυχές του λειτουργικού συστήματος που βασίζονται στο Linux, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμίσεων των χρηστών, του εγκατεστημένου λογισμικού, της γεύσης και της έκδοσης του Ubuntu, της συνδεσιμότητας στο δίκτυο, της οικογένειας CPU, της μνήμης RAM καθώς και του κατασκευαστή.Ubuntu

Επιπλέον, η εταιρεία αναφέρει ότι πρέπει να γνωρίζει την τοποθεσία σας, αλλά υπόσχεται να μην αποθηκεύει τις διευθύνσεις IP των χρηστών. Άλλες πληροφορίες που θα συλλεχθούν είναι ο συνολικός χρόνος εγκατάστασης, τα στοιχεία αυτόματης σύνδεσης, η επιλεγμένη διάταξη δίσκου, η ενεργοποίηση του LivePatch και αν επιλέξετε να εγκαταστήσετε ενημερώσεις ή λογισμικό τρίτων κατά την εγκατάσταση.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι αυτή η τακτική θα βοηθήσει την ομάδα ανάπτυξης του Ubuntu Desktop να εστιάσει τις προσπάθειές της στα πράγματα που σας ενδιαφέρουν περισσότερο στις μελλοντικές εκδόσεις του Ubuntu. Επίσης, η Canonical ανέφερε ότι όλα τα δεδομένα που συλλέγονται από την εγκατάσταση θα αποστέλλονται με ασφάλεια σε μια υπηρεσία που θα διαχειρίζεται η ομάδα IS της Canonical μέσω HTTPS.

Τα δεδομένα αποθηκεύονται τοπικά, στον υπολογιστή σας και αποστέλλονται στη Canonical κατά την πρώτη εκκίνηση αν εντοπιστεί ενεργή σύνδεση δικτύου. Οι χρήστες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο αντίστοιχο αρχείο που περιέχει τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί για να το επιθεωρήσουν διεξοδικά. Η Canonical δήλωσε ότι τα αποτελέσματα αυτής της συλλογής δεδομένων θα δημοσιοποιηθούν.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS