ΑρχικήinetΠως να βρείτε τον σειριακό αριθμό της συσκευής σας στα Windows 10...

Πως να βρείτε τον σειριακό αριθμό της συσκευής σας στα Windows 10 Fall Creators Update

Windows 10: Στις περισσότερες περιπτώσεις, η εύρεση του σειριακού αριθμού ενός υπολογιστή συνήθως βρίσκεται κάτω από την ετικέτα του προϊόντος στον υπολογιστή, καθώς οι κατασκευαστές τυπικά εκτυπώνουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την ταυτοποίηση σε εμφανές σημείο.

Αλλά αν για κάποιο λόγο λείπει το αυτοκόλλητο, τότε η εύρεση του σειριακού αριθμού της συσκευής σας δεν είναι τόσο εύκολη όσο προαναφέραμε.

Ευτυχώς υπάρχει τρόπος να το βρείτε καθώς τα Windows διαθέτουν ολοκληρωμένα εργαλεία για την εμφάνιση του σειριακού αριθμού. Και το μόνο που χρειάζεστε είναι η εκτέλεση των Command Prompt ή PowerShell.Windows 10

Να σημειώσουμε ότι το να γνωρίζετε τον σειριακό αριθμό είναι αρκετά σημαντικό δεδομένου ότι προσφέρει πληροφορίες για το μοντέλο της συσκευής, την ημερομηνία κατασκευής άλλα και δεδομένα που θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα για τη διάγνωση ενός πιθανού προβλήματός σας.

Μια σημαντική σημείωση. Οι παλαιότεροι υπολογιστές ενδέχεται να μην έχουν αποθηκευμένο το σειριακό αριθμό στο BIOS ή στο firmware του UEFI και αυτό καθιστά τις παρακάτω εντολές αναποτελεσματικές. Σε αυτή την περίπτωση, θα σας εμφανιστεί το εξής μήνυμα “To be filled by OEM” οπότε η μόνη σας λύση είναι η επικοινωνία με την κατασκευαστική εταιρεία.

Στο Windows 10 Fall Creators Update η εντολή PowerShell είναι η προτιμότερη επιλογή και αντικαθιστά την εντολή Command Prompt στο μενού Win + X (η Command Prompt εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη). Έτσι, εξαρτάται από εσάς ποια θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Command Prompt: Εκκινείτε το πρόγραμμα εντολών από το μενού Έναρξης και αντιγράψτε μια από τις ακόλουθες εντολές:

Get-WmiObject win32_bios | Format-List SerialNumber

gwmi win32_bios | fl SerialNumber

Ο σειριακός αριθμός εμφανίζεται στο ίδιο παράθυρο γραμμής εντολών ανεξάρτητα από την εφαρμογή και μπορείτε εύκολα να αντιγράψετε και να το αποθηκεύσετε για μελλοντικές αναφορές.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS