ΑρχικήinetΗ Apple σχεδιάζει να διορθώσει τις iOS ενημερώσεις που φέρουν bug

Η Apple σχεδιάζει να διορθώσει τις iOS ενημερώσεις που φέρουν bug

Φαίνεται ότι η εταιρεία επιτέλους αποφάσισε να πάρει στα σοβαρά, τα προβλήματα που παρουσιάζουν ορισμένες ενημερώσεις της.

ενημερώσειςΗ εταιρεία κάνει μια σημαντική αλλαγή στο πώς προσεγγίζει τις ενημερώσεις λογισμικού της, δίνοντας έμφαση στην αξιοπιστία και τη σταθερότητα και λιγότερο στην ταχύτητα, σύμφωνα με νέα έκθεση του Bloomberg.

Το Bloomberg έγραψε ότι ο επικεφαλής λογισμικού της Apple, Craig Federighi, είπε στους μηχανικούς τον περασμένο μήνα ότι θα έχουν “περισσότερο χρόνο να εργαστούν στα υπάρχοντα νέα χαρακτηριστικά και να επικεντρωθούν σε βελτιώσεις, χωρίς να έχουν να ασχοληθούν με μια λίστα νέων χαρακτηριστικών σε ετήσια βάση”.

Αυτή είναι η δεύτερη αναφορά μέσα σε λίγες εβδομάδες, γεγονός που υποδηλώνει ότι η Apple θα δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην αξιοπιστία στο iOS 12.

Αυτό αποτελεί μια σημαντική απόκλιση από τα προηγούμενα χρόνια, όπου οι μηχανικοί ήταν αναγκασμένοι να ακολουθούν αυστηρά προγράμματα, που απαιτούσαν να έχουν σημαντικά νέα χαρακτηριστικά έτοιμα για τις νέες κυκλοφορίες της Apple.

Αλλά αυτή η ταχύτητα ήταν επιζήμια για τη συνολική ποιότητα του iOS, λένε ορισμένοι επικριτές, όπως αποδεικνύεται από τον πρωτοφανή αριθμό σφαλμάτων στο iOS 11 (για να μην αναφέρουμε τις ασυνήθιστες ασυνέχειες του σχεδιασμού).

Οι καταγγελίες για σφάλματα συνεχίζονται από τότε που κυκλοφόρησαν, παρά τα μεγάλα προγράμματα δοκιμών beta για τους προγραμματιστές και το κοινό. Ακολουθούν μερικά από τα σφάλματα που αντιμετώπισε η Apple σε λιγότερο από έξι μήνες από την κυκλοφορία του iOS 11:

  • Ένα σφάλμα ειδοποιήσεων που ήταν τόσο άσχημο, ώστε η Apple αναγκάστηκε να κυκλοφορήσει την ενημέρωση iOS 11.2 ασυνήθιστα νωρίς
  • Ένα bug αυτόματης διόρθωσης που άλλαζε το γράμμα “i” σε “A [?]”
  • Ένα άλλο bug αυτόματης διόρθωσης που άλλαζε το “it” σε “Ι.Τ.”
  • Ένα ζήτημα που προκαλούσε βλάβη των τηλεφώνων μετά τη λήψη συγκεκριμένων γραπτών μηνυμάτων
  • Ένα ζήτημα στο iPhone X όπου τα κινητό δεν λειτουργεί κανονικά σε χαμηλές θερμοκρασίες
  • Ένα σφάλμα που εμποδίζει ορισμένα κινητά τηλέφωνα iPhone 7 να συνδεθούν σε cellular networks
  • Ένα σφάλμα στο iPhone X που εμποδίζει την εμφάνιση των τηλεφωνικών κλήσεων σωστά
  • Ένα σφάλμα εφαρμογής αλληλογραφίας που εμπόδισε ορισμένα άτομα με λογαριασμούς email της Microsoft να στέλνουν μηνύματα

Ενώ ορισμένα σφάλματα είναι αναμενόμενα σε οποιαδήποτε σημαντική έκδοση λογισμικού, τα συγκεκριμένα είναι όλα σοβαρά ελαττώματα, που επηρεάζουν τις βασικές λειτουργίες του iOS. Δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες iPhone και iPad δεν ενημερώνουν το λογισμικό τους τόσο σύντομα όπως παλιά – μόνο το 65% των χρηστών του iOS έχουν ενημερωθεί στο iOS 11, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Apple, σε σύγκριση με 79% τοις εκατό τον περασμένο Φεβρουάριο. Είναι επομένως φανερό γιατί η Apple είναι έτοιμη να αρχίσει να παίρνει πιο σοβαρά τα σφάλματα αυτά.

Αυτή η νέα προσέγγιση θα είναι εις βάρος κάποιων νέων λειτουργιών iOS. Η Apple έχει αποσύρει τις ενημερώσεις που αρχικά είχαν προγραμματιστεί για το επόμενο έτος, συμπεριλαμβανομένης μιας ανασχεδιασμένης αρχικής οθόνης και των ενημερώσεων στην εφαρμογή Photos, σύμφωνα με το Bloomberg.

Έτσι, ενώ οι επόμενες δύο σημαντικές ενημερώσεις του iOS θα έρθουν με λιγότερα φανταχτερά νέα χαρακτηριστικά, θα είναι πολύ πιο αξιόπιστες από ό, τι έχουμε δει τελευταία, κάτι που πρέπει να είναι καλοδεχούμενο από όλους τους χρήστες της εταιρείας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS