ΑρχικήsecurityΥπάρχει ένα σφάλμα στα μηνύματα που μπορεί να καταστρέψει το iPhone και...

Υπάρχει ένα σφάλμα στα μηνύματα που μπορεί να καταστρέψει το iPhone και το Mac σας

σφάλμαΣτα τέλη Ιανουαρίου, αναφέρθηκε ευρέως ότι η Apple αλλάζει τα προγράμματα λογισμικού iOS. Θα καθυστερήσει κάποιες προγραμματισμένες λειτουργίες του iOS 12 για να επικεντρωθεί σε τρέχοντα θέματα και να βελτιώσει την ποιότητα. Δεδομένων των πρόσφατων σφαλμάτων σε iOS και iPhone, αυτό φαίνεται σαν μια σωστή απόφαση εκ μέρους της εταιρείας. Θα επιτρέψει στους μηχανικούς της να έχουν μια χαλαρή προθεσμία και να δουλέψουν για την τελειοποίηση των χαρακτηριστικών.

Το πιο πρόσφατο σφάλμα στο iOS 11 και το MacOS High Sierra, επιτρέπει σε κάποιον να στείλει έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα και να καταστρέψει τις συσκευές. Ανακαλύφθηκε από την ιταλική εταιρεία Mobile World και μπορεί να επηρεάσει τα iPhones και να εμποδίσει την πρόσβαση σε δημοφιλείς εφαρμογές όπως το WhatsApp, το Gmail, το Outlook, το Messenger κλπ.

Ο χαρακτήρας αυτός ανήκει στην ινδική γλώσσα Telugu. Αν κάποιος στείλει τον χαρακτήρα, το iOS Springboard διακόπτεται όταν το μήνυμα ληφθεί και το λειτουργικό σύστημα προσπαθήσει να το εμφανίσει σε μια ειδοποίηση. Οι εφαρμογές παγώνουν ακόμα και αν ο χαρακτήρας απλά επικολλάται σε ένα μήνυμα κειμένου. Δεν είναι μόνο αυτό ωστόσο, καθώς ακόμα και το watchOS της Apple επηρεάζεται.

Παρόλα αυτά, η Apple έχει παρατηρήσει το πρόβλημα και προσπαθεί να διορθώσει το σφάλμα. Οι τελευταίες εκδόσεις beta του iOS και του macOS είναι ήδη ανεπηρέαστες σε αυτό το ζήτημα κάτι το οποίο είναι και επιβεβαιωμένο. Μια μελλοντική ενημέρωση πριν από την έκδοση iOS 11.3 θα διορθώσει το πρόβλημα σε όλες τις εκδόσεις των λειτουργικών συστημάτων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS