ΑρχικήsecurityHackers παραβίασαν το πρώτο Windows 10 UWP Game

Hackers παραβίασαν το πρώτο Windows 10 UWP Game

Windows 10: Ένας από τους λόγους για τους οποίους η Microsoft επιμένει οι προγραμματιστές να προσθέσουν τις εφαρμογές και τα παιχνίδια τους στο Microsoft Store των Windows 10 είναι η ταυτόχρονη στόχευση περισσοτέρων από μια πλατφορμών συμπεριλαμβανομένων υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων, Xbox και HoloLens.

Τα οφέλη της τακτικής αυτής είναι ότι η Microsoft αποκτά μεγαλύτερο έλεγχο των τίτλων, μεγαλύτερο μερίδιο από τις πωλήσεις και εγγυημένη ασφάλεια για τους χρήστες. Να σημειώσουμε ότι το Microsoft Store εμποδίζει πλέον την πειρατεία, κάτι που στο παρελθόν αποτελούσε σοβαρό ζήτημα για την Microsoft.

Μέχρι σήμερα, η ομάδα CODEX κατάφερε να παρακάμψει όχι ένα, όχι δύο, αλλά πέντε διαφορετικά στρώματα DRM και να σπάσει τελικά το παιχνίδι  Zoo Tycoon Ultimate Animal Collection. Οι MSStore, UWP, EAppX, XBLive και Arxan έχουν όλες παραβιαστεί για αυτό το σκοπό. Windows 10

Παρόλο που το ίδιο το παιχνίδι μπορεί να μην είναι ένα από τα αγαπημένα σας, είναι η αρχή της μεγαλύτερης σειράς σπασμένων UWP games.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι η Arxan είχε τονίσει στο παρελθόν ότι το σπάσιμο τίτλων που προστατεύονται από το σύστημά τους ήταν αδύνατο.

«Η Arxan διαθέτει προστασία για το reverse-engineering, προστασία κλειδιών και δεδομένων για να εξασφαλίσει τους servers και οχύρωση της λογικής των παιχνιδιών για να αποφύγει οποιαδήποτε παραβίαση.»

Η Microsoft δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα επί του θέματος, αλλά θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς η εταιρεία σκοπεύει να αντιμετωπίσει το ζήτημα της πειρατείας που επεκτείνεται στο ελεγχόμενο κατάστημά της Microsoft. Η εταιρεία εργάζεται σκληρά για να φέρει περισσότερους κορυφαίους τίτλους στο Κατάστημα και οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στο θέμα δήλωσαν ότι η εταιρία προγραμμάτιζε και μερικές τεράστιες εξαγορές, συμπεριλαμβανομένης και της Electronic Arts.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS