ΑρχικήinetΗ Apple ξεπερνά τη Samsung στις πωλήσεις των smartphones

Η Apple ξεπερνά τη Samsung στις πωλήσεις των smartphones

Οι πωλήσεις του iPhone X λέγεται ότι είναι πολύ χαμηλότερες από τις προσδοκίες, αλλά παρά την αρνητική αυτή ανάλυση, η Apple παρουσίασε ανοδική πορεία κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2017, υποτιμώντας τις εκτιμήσεις και σημειώνοντας σημαντική αύξηση σε ετήσια βάση.

Σύμφωνα με την Strategy Analytics, η Apple κυριάρχησε στον κόσμο των smartphone το Q4 του 2017, καθώς τα έσοδα από smartphone για το τρίμηνο ανήλθαν σε 61,4 δισ. δολάρια, έναντι 54,2 δισ. δολαρίων από την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Η Samsung, από την άλλη πλευρά, η οποία είναι ο κορυφαίος ανταγωνιστής της Apple και σήμερα ο κυρίαρχος στην αγορά smartphone παγκοσμίως, έκανε μόνο 18,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις smartphone, από τα 16,2 δισεκατομμύρια δολάρια του 2016.Apple

Στη τρίτη θέση βρίσκεται η Huawei με μόλις 8,1 δισεκατομμύρια δολάρια, μια μικρή αύξηση από 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Όσον αφορά το μερίδιο των εσόδων για το τρίμηνο, η Αpple είναι για άλλη μια φορά ο σαφής ηγέτης, καθώς κατάφερε να βελτιώσει το αποτέλεσμά της από 48,5% το 2016 σε 51,0% τουλάχιστον το τέταρτο τρίμηνο του 2017. Η Samsung χάνει έδαφος με 15,7%, ακολουθούμενη από τη Huawei με 7,0%.

«Η Αpple δημιούργησε τρεις φορές περισσότερα έσοδα από πώληση smartphone συγκριτικά με την πλησιέστερη αντίπαλη Samsung και 7 φορές περισσότερο από την Huawei. Η μέση τιμή πώλησης του Apple iPhone προσεγγίζει τα 800 δολάρια στις ΗΠΑ και σχεδόν τριπλάσια του συνολικού μέσου όρου της βιομηχανίας. Το iPhone της Apple είναι μια απίστευτη μηχανή λήψης χρημάτων.» εξηγεί ο Neil Mawston, Εκτελεστικός Διευθυντής της Strategy Analytics.

Η Strategy Analytics αναφέρει για τη Samsung ότι το Galaxy S8 και το Note 8 ήταν τα μοντέλα που έφεραν τα μεγαλύτερα αποτελέσματα κατά τη διάρκεια του τριμήνου, εκτιμώντας μια μέση τιμή πώλησης 254 δολάρια, σημαντικά χαμηλότερη βέβαια από ό, τι στην περίπτωση της Apple.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS