ΑρχικήsecurityHackers μετατρέπουν το Nintendo Switch σε Linux Tablet

Hackers μετατρέπουν το Nintendo Switch σε Linux Tablet

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο μας, η ομάδα hacking fail0verflow κατόρθωσε να εγκαταστήσει ένα γραφικό περιβάλλον χρήστη στο Nintendo Switch αφού χάκαραν τη κονσόλα παιχνιδιών για να τρέξει ένα λειτουργικό σύστημα που βασίζεται στο Linux.

Την περασμένη εβδομάδα, η fail0verflow κατέστησε δυνατή την εκτέλεση του λειτουργικού συστήματος Debian GNU / Linux στην κονσόλα παιχνιδιών Nintendo Switch μέσω μιας ευπάθειας που ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια έντονων ερευνητικών περιόδων για την εύρεση ελαττωμάτων υλικού στη συσκευή.

Σύμφωνα με τα ευρήματά τους, η εκμετάλλευση που βρήκαν δεν θα μπορούσε να διορθωθεί από τη Nintendo μέσω μιας ενημέρωσης υλικολογισμικού, καθώς στόχευε σε ένα ελάττωμα στο boot ROM. Η ευπάθεια τους επέτρεψε να εγκαταστήσουν και να εκτελέσουν το δημοφιλές λειτουργικό σύστημα Debian GNU / Linux στην κονσόλα.Nintendo Switch

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η fail0verflow ανακοίνωσε στο Twitter ότι προχώρησε όσο το δυνατόν περισσότερο στην εγκατάσταση ενός γραφικού περιβάλλοντος στο Nintendo Switch με τη μορφή της ευρέως χρησιμοποιούμενης επιφάνειας KDE Plasma, μετατρέποντας έτσι την κονσόλα παιχνιδιών σε ένα πλήρες Linux tablet.

Σε βίντεο που δημοσίευσαν στο Twitter μπορούμε να δούμε το περιβάλλον γραφικών του KDE Plasma που λειτουργεί στο Nintendo Switch, επιτρέποντας στους χρήστες να προσαρμόζουν τη φωτεινότητα της οθόνης, να μεγεθύνουν ή να μικρύνουν εύκολα τις ιστοσελίδες χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά τους, καθώς και να μετακινούν σελίδες και κείμενα με το πληκτρολόγιο αφής.

Ενώ όλα αυτά μπορεί να ακούγονται εξαιρετικά για τους χρήστες Linux που θέλουν ένα tablet με λειτουργικό σύστημα Linux, μην βιαστείτε να αγοράσετε ένα Nintendo Switch καθώς η ομάδα fail0verflow δεν έχει αποκαλύψει ακόμα λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης ενός λειτουργικού συστήματος βασισμένου στο Linux στην gaming κονσόλα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS