ΑρχικήsecurityΟι κυβερνοεπιθέσεις κόστισαν έως 109 δις στην οικονομία των ΗΠΑ

Οι κυβερνοεπιθέσεις κόστισαν έως 109 δις στην οικονομία των ΗΠΑ

Αναφερόμενος σε μια έκθεση του Συμβουλίου Οικονομικών Συμβούλων (CEA), ο Λευκός Οίκος δήλωσε την Παρασκευή ότι οι κυβερνοεπιθέσεις κόστισαν στην οικονομία των ΗΠΑ από 57 έως 109 δισεκατομμύρια δολάρια το 2016.

κυβερνοεπιθέσεις

Η εκτίμηση περιλαμβάνει απώλειες από μια μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων, όπως επιθέσεις DDoS, παραβιάσεις δεδομένων, απαιτήσεις χρηματικού αντιτίμου, υποβάθμιση υποδομών, απώλεια ωρών εργασίας και κλοπή ιδιοκτησιακών δεδομένων, πνευματική ιδιοκτησία και ευαίσθητες οικονομικές και στρατηγικές πληροφορίες. Μελέτες παρελθόντων συμβάντων έδειξαν ότι τα περισσότερα περιστατικά στον κυβερνοχώρο παρεκκλίνουν από τον αρχικό στόχο προς άλλες συνδεδεμένες επιχειρήσεις σε αυτόν(προμηθευτές,πελάτες κλπ.) επηρεάζοντας τις δραστηριότητες του.

Η έλλειψη κατάλληλων μέτρων ασφαλείας σίγουρα βοήθησε τους επιτιθέμενους, όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα αποτέλεσε η ανεπαρκής κατανομή των δεδομένων που σχετίζονται με τις κυβερνοεπιθέσεις, μεταξύ των εταιρειών..

Η έκθεση CEA θεωρεί ότι αυτή η ανταλλαγή δεδομένων αποτελεί κρίσιμο παράγοντα στην σημερινή αγορά, κυρίως επειδή οι περισσότερες εταιρείες έχουν την τάση να χρησιμοποιούν τα ίδια εργαλεία για την υποκείμενη υποδομή τους ,τα οποία συχνά έχουν ευπάθειες.

“Η κοινοποίηση των λεπτομερειών μιας κυβερνοεπίθεσης όχι μόνο θα βοηθήσει τα μελλοντικά θύματα να καταπολεμήσουν τους επιτιθέμενους αλλά και θα επιταχύνει την ανάπτυξη της αγοράς ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.”, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Ωστόσο η έκθεση της CEA αναμένει ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα. Ο κύριος λόγος είναι ότι οι εταιρείες έχουν αρχίσει και συνειδητοποιούν το μεγάλο κόστος μιας επίθεσης στις υποδομές τους, οπότε τώρα διοχετεύουν περισσότερα χρήματα στην ασφάλεια των συστημάτων τους. Τέλος η Morgan Stanley εκτιμά ότι οι δαπάνες στον κυβερνοχώρο θα διπλασιαστούν από 56 δισεκατομμύρια δολάρια το 2015 σε 128 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2020.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS