ΑρχικήUpdatesAndroid 9: Νέα λειτουργία ασφαλείας για τις ανενεργές εφαρμογές

Android 9: Νέα λειτουργία ασφαλείας για τις ανενεργές εφαρμογές

Android 9: Το επερχόμενο λειτουργικό σύστημα Android 9 της κινητής τηλεφωνίας Android φέτος έρχεται με μια σειρά από νέες λειτουργίες και βελτιώσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας δυνατότητας ασφάλειας, η οποία θα αποτρέψει την πρόσβαση των εφαρμογών σε αναμονή από την κάμερα.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη δέσμευση του προγράμματος Android Open Source Project (AOSP) (μέσω του XDA-Developers), οι μηχανικοί της Google εφάρμοσαν μια νέα λειτουργία ασφάλειας στη λειτουργική μονάδα πυρήνα του Security-Enhanced Linux (SELinux) του Android που εμποδίζει την πρόσβαση της μηχανής σε αδρανείς εφαρμογές ή υπηρεσίες που εκτελούνται στο παρασκήνιο με UID (User ID).Android 9

Η λειτουργία ασφαλείας δεν θα επιτρέψει την εμφάνιση εφαρμογών ή υπηρεσιών που εκτελούνται στο παρασκήνιο για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, οι οποίες θα μπορούσαν να οριστούν από τον χρήστη ή να εφαρμοστούν από προεπιλογή, ώστε να έχουν πρόσβαση στην κάμερα. Αυτά θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν το λογισμικό υποκλοπής spyware και άλλα κακόβουλα προγράμματα που θα μπορούσαν να σας κατασκοπεύσουν μέσω της κάμερας της συσκευής.

«Αν το UID γίνει αδρανές κλείνουμε τις κάμερες του» αναγράφεται στην αναφορά. «Εάν μια εφαρμογή που βρίσκεται σε αδράνεια του UID προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τη φωτογραφική μηχανή δημιουργούμε αμέσως ένα σφάλμα. Επειδή οι εφαρμογές θα πρέπει να χειριστούν αυτά τα λάθη, είναι ασφαλές να εφαρμόσουμε αυτήν την πολιτική σε όλες τις εφαρμογές για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών μας.» υπογραμμίζεται.

Αυτή η επερχόμενη λειτουργία ασφάλειας του Android P για την παρεμπόδιση της πρόσβασης της κάμερας σε εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο αποτελεί ένδειξη ότι η Google δεν αστειεύεται με την επιβολή διαδικασιών ασφαλείας για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ελευθερίας του χρήστη -κάτι που είχε καθυστερήσει- ειδικά τώρα που υπάρχουν τόσες πολλές κακόβουλες εφαρμογές Android στο Google Play Store.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS