ΑρχικήsecurityΤο LibreOffice 6.1 υπόσχεται νέα, χρήσιμα χαρακτηριστικά

Το LibreOffice 6.1 υπόσχεται νέα, χρήσιμα χαρακτηριστικά

Το LibreOffice 6.1 προετοιμάζεται από την The Document Foundation για την έκδοση του Αυγούστου 2018, υποσχόμενο να προσθέσει περισσότερες βελτιώσεις και μερικά νέα χαρακτηριστικά στη δημοφιλή σουίτα γραφείου ανοιχτού κώδικα.

Αξίζει να σας υπενθυμίσουμε ότι η προηγούμενη έκδοση, LibreOffice 6.0, έλαβε 1 εκατομμύριο downloads σε μόλις δύο εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του, επιτυχία που η ομάδα ανάπτυξης επιθυμεί να ξεπεράσει με τη νέα έκδοση.

Το LibreOffice 6.1 θα είναι η πρώτη σημαντική ενημέρωση για τη σειρά 6.x της σουίτας γραφείου και θα προσθέσει ακόμα ένα επίπεδο νέων λειτουργιών και βελτιώσεων στη σουίτα γραφείου ανοικτού κώδικα και πλατφόρμας που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες υπολογιστών παγκοσμίως.LibreOffice 6.1

Μεταξύ των νέων δυνατοτήτων και βελτιώσεων που θα εφαρμοστούν στο LibreOffice 6.1, μπορούμε να αναφέρουμε προαιρετικά inline tooltips στις παρακολουθούμενες αλλαγές για τον Writer, τη δυνατότητα ταξινόμησης εικόνων στο Calc, μαζί με μια νέα επιλογή που εφαρμόζεται στο παράθυρο Εισαγωγή Εικόνας για να σας επιτρέψει να τοποθετήσετε την εικόνα στο κελί ή στη σελίδα.

Ο χρήστης αποκτά επίσης μια βασική λίστα από styles μέσω του Styles submenu, τη δυνατότητα αρίθμησης των σελίδων στα έγγραφα και τη δυνατότητα απομάκρυνσης ολόκληρης της ακολουθίας διακύμανσης με το πλήκτρο Backspace.

Η διεπαφή χρήστη Calc έχει επίσης μερικές νέες επιλογές μενού, όπως εντολές “Manage Name,” “Data Validation” και “Conditional Formatting” σχεδιασμένες να λειτουργούν αν το ποντίκι βρίσκεται σε μια ονομαστική περιοχή, σε ένα πεδίο με χαρακτηριστικό επικύρωσης, και σε ένα πεδίο που έχει μια κατάσταση, αντίστοιχα.

Επιπλέον, το Impress και το Draw αποκτούν μια νέα σελίδα μενού , ο συγγραφέας μπορεί να εξάγει κείμενο σε μορφή DOCX, το φίλτρο εισαγωγής XML του Microsoft Excel 2003 αναθεωρήθηκε, τα φόντα του διαλόγου Gallery και Area Fill ανανεώθηκαν πλήρως και η λειτουργία  “Link to External Data” υποστηρίζει αρχεία κειμένου και CSV αρχεία.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS