ΑρχικήsecurityΕντοπίστηκε ευπάθεια ασφαλείας στο uTorrent

Εντοπίστηκε ευπάθεια ασφαλείας στο uTorrent

Τον Ιανουάριο, ο ερευνητής Tavis Ormandy του Google Project Zero αποκάλυψε μια ευπάθεια στο BitTorrent app, εξηγώντας ότι ένα παρόμοιο πρόβλημα θα μπορούσε να υπάρχει και αλλού.

Google

Σε μια νέα έκθεση αυτή την εβδομάδα, ο Ormandy αποκαλύπτει μια παρόμοια ευπάθεια ασφαλείας στο uTorrent. Το πρόβλημα αναφέρθηκε στο BitTorrent τον Νοέμβριο, αλλά όπως πρόβλεψε και ο ερευνητής ασφαλείας, η μητρική εταιρεία απέτυχε να εκδώσει μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα στο παράθυρο των 90 ημερών που προτάθηκε για την επίλυση των σφαλμάτων που βρέθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Project Zero αυτή την εβδομάδα.

Το ελάττωμα υπάρχει στο web interface που επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν εξ αποστάσεως το πρόγραμμα BitTorrent και, αν γίνει εκμετάλλευση, θα μπορούσε να επιτρέψει σε έναν εισβολέα να πάρει τον έλεγχο του ευάλωτου υπολογιστή.

Η αναπτυσσόμενη εταιρεία όμως, αναφέρει ότι έχει ήδη ετοιμάσει μια ενημερωμένη έκδοση που είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή ως μέρος της τελευταίας έκδοσης beta και σύμφωνα με μια αναφορά από το TorrentFreak, αναμένεται να ωθηθεί στο σταθερό κανάλι αυτή την εβδομάδα.

Αλλά όπως φαίνεται, το patch, το οποίο έχει δημοσιευτεί από τον Ormandy καθιστά απλώς την ενημέρωση άχρηστη, αφού δεν διορθώνει την ευπάθεια.

“Φαίνεται ότι το BitTorrent μόλις πρόσθεσε ένα δεύτερο διακριτικό στο uTorrent Web. Αυτό δεν επιλύει το ζήτημα της επανασύνδεσης του DNS”, εξήγησε ο Ormandy στο Twitter. “Μόλις ορίστηκε η εκμετάλλευση και επιβεβαιώθηκε ότι εξακολουθεί να λειτουργεί. Θα σας συνιστούσα να ζητήσετε από το BitTorrent να επιλύσει αυτό το ζήτημα εάν επηρεαστείτε και επειδή  λειτουργεί στην προεπιλεγμένη διαμόρφωση το πιο πιθανό είναι να είστε.”

Το BitTorrent δεν έχει δημοσιεύσει μια ενημερωμένη δήλωση για να μοιραστεί νέες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς και πότε σκοπεύει να στείλει μια νέα ενημερωμένη έκδοση κώδικα, αλλά με τις πληροφορίες για τρωτότητα να είναι πλέον δημόσιες, η εταιρεία πρέπει να το κάνει το συντομότερο δυνατό. Η τελευταία ενημέρωση του uTorrent δημοσιεύτηκε στις 17 Φεβρουαρίου έως την έκδοση 3.5.3 Build 44352 Beta. Η πιο πρόσφατη σταθερή ενημέρωση έχει ημερομηνία 24 Δεκεμβρίου – έκδοση 3.5.1.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS