ΑρχικήTop PicksΠοιες είναι οι καλύτερες Antivirus εφαρμογές για τα Android

Ποιες είναι οι καλύτερες Antivirus εφαρμογές για τα Android

Antivirus: Λόγω της συνεχιζόμενης ανάπτυξης του κακόβουλου λογισμικού Android, η χρήση λογισμικού προστασίας από ιούς σε μια κινητή συσκευή γίνεται απαραίτητη, αν και διατηρώντας ασφαλή τα smartphones, είναι επίσης εφικτό ακολουθώντας απλές πρακτικές, όπως η εγκατάσταση εφαρμογών αποκλειστικά από αξιόπιστες πηγές.

Ωστόσο, για όσους θέλουν να εγκαταστήσουν antivirus τρίτων κατασκευαστών σε μια συσκευή Android, η επιλογή της πιο αποτελεσματικής εφαρμογής είναι πολύ πιο δύσκολη από ό, τι νομίζετε.Antivirus

Ο οργανισμός δοκιμών προστασίας από ιούς έχει πραγματοποιήσει μια νέα μελέτη για να καθορίσει τις καλύτερες εφαρμογές προστασίας από ιούς για το Android και τα αποτελέσματα δεν προκαλούν καθόλου έκπληξη.

Όχι λιγότερο από εννέα προϊόντα ασφαλείας έλαβαν τη μέγιστη βαθμολογία, συμπεριλαμβανομένων εφαρμογών από Symantec, Tencent, AVG, Trend Micro και Sophos. Όλες αυτές οι εφαρμογές ανταμείφθηκαν με έξι πόντους για προστασία και άλλους  έξι για χρηστικότητα, ενώ μερικά έρχονται με επιπλέον χαρακτηριστικά ασφαλείας που έφεραν έναν επιπλέον βαθμό.

Οι εφαρμογές από εταιρείες που κυριαρχούν στην αγορά λογισμικού ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων των Bitdefender, Kaspersky και McAfee, παρουσίασαν επίσης πολύ καλά αποτελέσματα στον τελευταίο γύρο διαγραμμάτων, αν και δεν πέτυχαν βαθμολογία 100% στις δοκιμές πραγματικής φύσεως. Η Kaspersky, για παράδειγμα, πέτυχε ποσοστό ανίχνευσης 99,6%, η Bitdefender βαθμολογήθηκε ελαφρώς χαμηλότερα με 99,7%.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι το Google Play Protect, το οποίο είναι διαθέσιμο στο Android για να προστατεύει συσκευές από κακόβουλο λογισμικό που εγχέεται σε εφαρμογές του Google Play Store, δεν είχε μεγάλη επιτυχία αφού απέκτησε μόνο 62,9% ποσοστό ανίχνευσης.

Η AV-TEST λέει ότι ο μέσος όρος του κλάδου για ανίχνευση του πιο πρόσφατου κακόβουλου λογισμικού Android σε πραγματικό χρόνο είναι 97,8%, ενώ στην περίπτωση του κακόβουλου λογισμικού που ανακαλύφθηκε τις τελευταίες 4 εβδομάδες το ποσοστό ανίχνευσης βελτιώνεται στο 98,5%.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS