ΑρχικήsecurityΗ Intel επιστρέφει με ακόμα ένα patch για το Spectre για τους...

Η Intel επιστρέφει με ακόμα ένα patch για το Spectre για τους επεξεργαστές 6ης, 7ης, 8ης γενιάς

patchΗ Intel δεν εγκατέλειψε στις προσπάθειές της να δείξει πόσο ενδιαφέρεται για τα άτομα που έχουν πληγεί από τις κρίσιμες ευπάθειες Meltdown και Specter που αποκαλύφθηκαν πριν λίγο καιρό. Η πρώτη παρτίδα patches ασφαλείας που κυκλοφόρησε η Intel κατέληξε σε αρκετά προβλήματα για τα μηχανήματα των χρηστών.

Αργότερα, ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ παγκοσμίως έπρεπε να συμβουλεύει τους χρήστες να μην εφαρμόζουν τις ενημερώσεις. Για ένα μέλλον χωρίς σφάλματα, ο CEO της Intel υποσχέθηκε τον περασμένο μήνα ότι τα τσιπ Intel που θα κυκλοφορήσουν αργότερα φέτος θα είναι απαλλαγμένα από τα σφάλματα Meltdown και Spectre.

Τώρα, η Intel κυκλοφόρησε ένα νέο patch ασφαλείας Spectre για τις αρχιτεκτονικές Skylake, Kaby Lake και Coffe Lake που επεξεργάζονται τις γραμμές επεξεργαστών της 6ης, 7ης και 8ης γενιάς Intel Core. Το patch ισχύει επίσης για τη σειρά Intel Core X, καθώς και για τα τσιπ Xeon Scalable και Xeon D.

Η νέα ενημέρωση μικροκώδικα, περιλαμβάνει μια τεχνική μετριασμού που ονομάζεται «Retpoline» για την παραλλαγή Spectre 2 (Branch Target Injection). Αναπτύχθηκε από την Google, είναι μια από τις πολλαπλές τεχνικές μετριασμού που έδωσε η Intel ως μέρος της ενημερωμένης έκδοσης ασφαλείας που πέρασε από “εκτεταμένες δοκιμές από πελάτες και συνεργάτες της βιομηχανίας για να διασφαλιστεί ότι οι ενημερωμένες εκδόσεις είναι έτοιμες για παραγωγή”.

Η Intel θα κυκλοφορήσει τον νέο μικροκώδικα στους εταίρους της OEM και θα κυκλοφορήσει για επηρεαζόμενα μηχανήματα μέσω ενημερώσεων του συστήματος. Ίσως αυτή τη φορά, η ενημέρωση δεν προκαλεί περαιτέρω προβλήματα όπως στο παρελθόν.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS