ΑρχικήsecurityΗμερίδα του CSI Institute σχετικά με τους κινδύνους του Διαδικτύου

Ημερίδα του CSI Institute σχετικά με τους κινδύνους του Διαδικτύου

Διαδικτύου

Το CSI Institute σε συνεργασία με το Κολλέγιο Ψυχικού σας προσκαλεί στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5η Μαρτίου με θέμα «Οι Κίνδυνοι του Διαδικτύου γενικώς άλλα και ειδικώς».

Σκοπός της Ημερίδας είναι η ενημέρωση γονέων, εκπαιδευτικών και παιδιών για τα όσα συναντάμε καθημερινά κατά την πλοήγηση μας στο διαδίκτυο γενικώς.

Ειδικώς θα γίνει  η παρουσίαση και η συζήτηση των κινδύνων του από εξειδικευμένους του χώρου οι οποίοι θα προτείνουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να παραμείνουμε ασφαλείς κατά τη χρήση του.

Πρώτη φορά  θα γίνουν ελεγχόμενες διαδικτυακές  παραβιάσεις eκπαιδευτικού σκοπού με ειδικές τεχνικές από τον ειδικό του χώρου Σφακιανάκη Μάνο σε πραγματικό χρόνο, ενώπιος ενωπίω, οι οποίες θα συζητηθούν και θα προβληματίσουν εντόνως όλους εμάς που θα είμαστε στην ημερίδα.

Τέλος θα διαπιστώσουμε όλοι πόσο εύκολο είναι να αλλοιωθεί η φήμη ενός φυσικού προσώπου που χρησιμοποιεί κοινωνικά δίκτυα, email κ.α., αλλά και ειδικότερα πως τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μας που υπάρχουν στους  υπολογιστές μας αλλάζουν χέρια και δημοσιεύονται εν αγνοία μας.

Υπάρχει τρόπος προστασίας ???

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο της Ημερίδας, θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

  • Τι είναι το διαδίκτυο
  • Ποιες διαδικτυακές συμπεριφορές αναφέρονται ως υψηλού ρίσκου
  • Μύθοι και Πραγματικότητες
  • Τα Ναι και τα Όχι του Διαδικτύου
  • Φαινόμενα Εποχής – Εθισμός – Κυβερνοτρομοκρατία σε ανήλικους και ενήλικους
  • Διαδικτυακές διεισδύσεις σε κοινωνικά δίκτυα και email εκπαιδευτικού σκοπού σε πραγματικό χρόνο

Bασικός oμιλητής της Ημερίδας θα είναι ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSI Institute)Ειδικός ερευνητής και αναλυτής Ηλεκτρονικών εγκλημάτων Αντιστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ, Εμμανουήλ Σφακιανάκης
με τις α)Μαρίσα Βουλγαράκη και β)Βέρα Αθανασίου

Το CSI Institute  βρίσκεται κοντά στους πολίτες, εμμένοντας στο στόχο του για ενημέρωση – πρόληψη – εκπαίδευση των πολιτών, διοργανώνοντας και συμμετέχοντας σε ημερίδες και συνέδρια σε όλη την Ελλάδα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS