ΑρχικήinetΤο πρώτο τηλέφωνο με άθραυστη οθόνη διαμαντιών θα έρθει το 2019

Το πρώτο τηλέφωνο με άθραυστη οθόνη διαμαντιών θα έρθει το 2019

Το να πέσει το τηλέφωνό σας και να σπάσει η οθόνη του είναι ο χειρότερός σας εφιάλτης.

διαμαντιώνΟι κατασκευαστές κινητών χρησιμοποιούν χημικά ενισχυμένο γυαλί (Gorilla Glass), άθραυστη επικάλυψη και μερικές φορές επικαλυμμένους κρυστάλλους σαπφείρου για να σας βοηθήσουν να αποφύγετε τις ρωγμές σε περίπτωση που το τηλέφωνό σας πέσει. Τώρα, μία εταιρεία λέει ότι συνεργάζεται με έναν κατασκευαστή τηλεφώνων για να δοκιμάσει την πρώτη τηλεφωνική οθόνη με γυαλί διαμαντιών.

Πρέπει ωστόσο να περιμένουμε μέχρι το 2019.

Το σπάσιμο της οθόνης αποτελεί κοινό πρόβλημα. Το γυαλί διαμαντιών του Akhan χρησιμοποιεί ένα μοτίβο νανοκρυστάλλων που διευθετεί τυχαία τους κρυστάλλους, αντί να τα περιβάλλει στα κρυστάλλινα επίπεδα – η διάταξη αυτή αποθαρρύνει τις βαθιές ρωγμές από το σχηματισμό και την καταστροφή των υλικών από κάτω.

Κατασκευασμένο με εργαστηριακά διαμάντια, το Miraj Diamond Glass του Akhan Semiconductor υπόσχεται να είναι πιο ισχυρό από άλλα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κάλυψη της εύθραυστης ηλεκτρονικής οθόνης του τηλεφώνου. Μπορεί να εφαρμοστεί σε συνδυασμό με άλλα υλικά, όπως το γυαλί Gorilla, ως κορυφαίο στρώμα.

Αρχικά ο Adam Khan, διευθύνων σύμβουλος του Akhan, υποσχέθηκε ότι θα το δούμε στην πρώτη του συσκευή μέχρι το τέλος του 2017, κάτι το οποίο δεν συνέβη όμως.

Τώρα, ο Khan λέει ότι η πολλά υποσχόμενη νέα τεχνολογία δοκιμάζεται ενεργά με τους κατασκευαστές συσκευών, τις ταυτότητες των οποίων ο Khan δεν είναι έτοιμος να αποκαλύψει. Οι συνεργάτες της Akhan δοκιμάζουν την αντοχή του γυαλιού διαμαντιού και φροντίζουν ώστε η επιφάνεια να μεταδίδει καλά ηλεκτρικά σήματα, ώστε το δάχτυλό σας να μπορεί να περιηγηθεί στην οθόνη αφής χωρίς να προκαλέσει πρόβλημα.

Πρωτού το γυαλί διαμαντιών μπορέσει να έρθει σε ένα τηλέφωνο, οι εταίροι πρέπει να επεξεργαστούν τις λεπτομέρειες της παραγωγής και της κατασκευής χρησιμοποιώντας ένα νέο υλικό όπως το διαμάντι. Πρέπει να βεβαιωθούν ότι η επίστρωση γυαλιού με διαμάντια εφαρμόζεται ομοιόμορφα στο πάνω μέρος του υλικού κάλυψης, το οποίο θα μπορούσε να είναι γυαλί Gorilla.

Επίσης, δουλεύουν για να ελαχιστοποιήσουν την ανακλαστικότητα του γυαλιού διαμαντιού, που σημαίνει πόσο φως επιστρέφει στο χρήστη. Οι οθόνες τηλεφώνου με υψηλότερη ανάκλαση είναι πιο δύσκολο να διαβαστούν επειδή παρεμβάλλονται με λάμψη. Αυτό σας ζητά να αυξήσετε τη φωτεινότητα για να καταπολεμήσετε την αντανάκλαση, η οποία στη συνέχεια τελειώνει την μπαταρία του τηλεφώνου γρηγορότερα.

Ενώ το γυαλί με διαμάντια θα μπορούσε να έρθει σε οποιαδήποτε συσκευή με οθόνη, ο Khan λέει ότι η εταιρεία του θα συνεργάζεται μόνο με έναν πωλητή από κάθε κατηγορία, ξεκινώντας με ένα μόνο τηλέφωνο και ένα μόνο προστατευτικό οθόνης. Εάν όλα πάνε καλά, θα μπορούσε να επεκταθεί σε fitness bands και σε άλλες συσκευές.

Το 2019 είναι ακόμα αρκετά μακριά για να περιμένουμε ένα τηλέφωνο που θα μειώσει τους φόβους μας για σπασμένη οθόνη. Μην περιμένετε ωστόσο να είναι φθηνό. Η διαδικασία κατασκευής και εφαρμογής εργαστηριακού διαμαντιού στο υλικό κάλυψης του τηλεφώνου έρχεται με κάποιο κόστος.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS