ΑρχικήinetΗ HiFive σύντομα θα κυκλοφορήσει το Linux Development board

Η HiFive σύντομα θα κυκλοφορήσει το Linux Development board

HiFiveΠρογραμματιστές, κατασκευαστές ή απλά ενδιαφερόμενοι που αναζητούν μια πλατφόρμα ανάπτυξης ικανή να τρέχει το Linux μπορεί να ενδιαφέρονται για τη νέα πλατφόρμα που κυκλοφόρησε η HiFive. Η καινούρια πλατφόρμα είναι διαθέσιμη προς το παρόν μέσω της ιστοσελίδας crowdfunding Crowd Supply. Η  64-bit προσαρμόσιμη πλατφόρμα system-on-chip (SoC) διαθέτει δυνατότητα ανοιχτού κώδικα. Είναι η πρώτη παγκοσμίως πλατφόρμα ανάπτυξης που βασίζεται στο RISC-V, είναι ικανή να τρέχει το Linux και είναι τώρα διαθέσιμη για 999$. Το λανσάρισμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί  τον Ιούνιο του 2018.

Χαρακτηριστικά της κάρτας ανάπτυξης HiFive περιλαμβάνουν ένα SoFive Freedom U540 SoC που υποστηρίζεται από 8 GB DDR4 με ECC, θύρα Gigabit Ethernet, 32 MB quad SPI flash από ISSI, κάρτα microSD για επιπλέον αποθήκευση και υποδοχή FMC για μελλοντική επέκταση. Η πλατφόρμα έχει μέγεθος μόλις 120 mm x 90 mm, αλλά αν συμπεριλάβετε και το κουμπί λειτουργίας που προεξέχει από το μπροστινό μέρος της πλακέτας, θα προστεθούν άλλα 9 mm, δημιουργώντας ένα τελικό μέγεθος129 mm x 90 mm. Η βάση της πλατφόρμας HiFive Unleashed είναι το Freedom U540 SoC:

– Ο ταχύτερος επεξεργαστής RISC-V στον κόσμο

– 1 x E51 RV64IMAC Core Management

– Συνοχή 2 MB L2 Cache

– 64-bit DDR4 με ECC

– 1 Gigabit Ethernet

– Διαδικασία TSMC 28 nm

– Το μόνο RISC-V SoC του κόσμου με Linux

– 4 + 1 πολλαπλοί πυρήνες Coherent Configuration, μέχρι 1,5 GHz

– 4x U54 RV64GC πυρήνες εφαρμογών με υποστήριξη εικονικής μνήμης Sv39

Για περισσότερες πληροφορίες και πλήρεις προδιαγραφές για την πλατφόρμα HiFive Unleashed, μεταβείτε στη σελίδα crowdfunding Crowd Supply.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS