ΑρχικήinetΤα iPhone κατηγορούνται για περισσότερες από 1.600 τυχαίες κλήσεις 911 από τον...

Τα iPhone κατηγορούνται για περισσότερες από 1.600 τυχαίες κλήσεις 911 από τον Οκτώβριο

Η νέα λειτουργία έκτακτης ανάγκης SOS που κυκλοφόρησε η Apple για το iPhone είναι αυτή που κατηγορείται για όχι λιγότερο από 1.600 ψευδείς κλήσεις προς 911 από τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τους αποστολείς.

iPhone

Και ξαφνικά, οι ομάδες έκτακτης ανάγκης στο Elk Grove και το Sacramento County στην Καλιφόρνια δηλώνουν ότι λαμβάνουν τουλάχιστον 20 τέτοιες 911 κλήσεις κάθε μέρα από αυτό που φαίνεται να είναι ένα κέντρο εξυπηρέτησης της Apple.

Παρόλο που δεν είναι ξεκάθαρο γιατί τα iPhones που πιθανώς έφεραν για επισκευές καταλήγουν να φωνάξουν το 911, οι αποστολείς είπαν στην CBS ότι οι ψευδείς κλήσεις έγιναν αντιληπτές για πρώτη φορά το φθινόπωρο του περασμένου έτους. Η Apple κυκλοφόρησε νέα iPhone το Σεπτέμβριο του 2017 και τέθηκε σε πώληση αργότερα τον ίδιο μήνα και τον Νοέμβριο, αλλά δεν είναι σαφές εάν αυτές οι νέες συσκευές σχετίζονται με οποιονδήποτε τρόπο με τον αυξανόμενο αριθμό τυχαίων κλήσεων προς 911.

Από την άλλη πλευρά, ένας από τους λόγους θα μπορούσε να είναι το χαρακτηριστικό έκτακτης ανάγκης SOS που έχει αναπτύξει η Apple για τα iPhones και το Apple Watch. Στο iPhone, η κλήση 911 με αυτή τη λειτουργία μπορεί να γίνει μόνο κρατώντας το πλευρικό κουμπί και οποιοδήποτε κουμπί έντασης ήχου και αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή.

Οι Dispatchers παραπονούνται ότι αυτές οι ψευδείς κλήσεις θα μπορούσαν να αυξήσουν τους χρόνους απόκρισης για άλλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και η Apple αναφέρει ότι διερευνά για να προσδιορίσει πώς ακριβώς τόσες πολλές συσκευές iPhone καταλήγουν τυχαία σε κλήση 911.

“Οι καιροί που μας επηρεάζουν πολύ είναι όταν συμβαίνουν άλλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και μπορεί να έχουμε έναν αποστολέα σε μια άλλη κλήση 911 που ίσως χρειαστεί να θέσει την κλήση σε αναμονή για να ταξινομήσει την εισερχόμενη κλήση”, δήλωσε ένας 911 αποστολέας όπως είπε από η αναφερθείσα πηγή.

Δεδομένου ότι οι κλήσεις γίνονται από ένα κέντρο εξυπηρέτησης, πιστεύεται ότι η κλήση 911 θα μπορούσε να αποτελεί μέρος μιας διαδικασίας επικύρωσης μετά την επισκευή, αν και οι μηχανικοί θα πρέπει να είναι σε θέση να ακυρώσουν δοκιμαστικές κλήσεις.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS