ΑρχικήinetΗ Google δε θα προχωρήσει με το dark mode για τα Android

Η Google δε θα προχωρήσει με το dark mode για τα Android

darkΟι χρήστες Android, οι οποίοι παρακολουθούν ένα thread του Issue Tracker από τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, γιόρτασαν μια συναρπαστική νέα εξέλιξη σήμερα. Στο thread, όπου ο χρήστης ρωτούσε σχετικά με ένα dark mode για τη βελτίωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας σε τηλέφωνα Android με οθόνες OLED, ένας υπάλληλος της Google είχε απαντήσει ότι η ομάδα μηχανικών του Android είχε προσθέσει αυτή τη λειτουργία και ότι θα υπήρχε “σε μια μελλοντική έκδοση Android.”

Δυστυχώς, όμως η Google λέει τώρα ότι αυτή η είδηση ήταν λάθος. “Δυστυχώς, αυτό το σφάλμα έκλεισε πρόωρα εξαιτίας μιας κακής επικοινωνίας με την ομάδα που χειρίζεται θέματα AOSP”, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση που δόθηκε στο Android Police. “Αυτό που προσθέσαμε σε μια μελλοντική έκδοση Android είναι μια ρύθμιση που αφορά τους προγραμματιστές (μέσω των Επιλογών προγραμματιστή) για την εναλλαγή του προσδιορισμού νυχτερινής λειτουργίας UI, ο οποίος θα διευκολύνει τους προγραμματιστές να δημιουργούν και να δοκιμάζουν εφαρμογές που εφαρμόζουν νυχτερινή λειτουργία”. Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι “αν αυτό σας παρηγορεί, δεν θα προσθέσουμε το Hot Dog Mode (όπου όλα τα στοιχεία UI είναι κίτρινα και κόκκινα)”, κάτι το οποίο καμία παρηγοριά δεν προσφέρει.

Οι χρήστες απάντησαν με ενθουσιασμό στο αρχικό νήμα, με πολλούς να επαινούν τη Google που επιτέλους θα έφερνε μια εφαρμογή νυχτερινής λειτουργίας σε επίπεδο συστήματος. Η μόνη επιλογή τώρα είναι το χαμηλών τόνων dark mode, που μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο ήταν αποκλειστική στο Pixel 2. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν από ένα ανοιχτό σε σκοτεινό θέμα με βάση την ταπετσαρία του τηλεφώνου τους και ήρθε στο αρχικό Pixel με το Android 8.1, όπως επισημαίνει το Android Police. Ας ελπίσουμε ότι η Google θα αποφασίσει να το επεκτείνει ή να λάβει υπόψη τον αριθμό των χρηστών που επιθυμούν μια καλύτερη λύση UI για φωτεινές οθόνες και διατήρηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS