ΑρχικήinetΔωρεάν Bitcoins για 20' (!)

Δωρεάν Bitcoins για 20′ (!)

Ας εξετάσουμε ένα υποθετικό σενάριο: Τι θα συμβεί αν το αγαπημένο σας ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων αρχίσει να προσφέρει Bitcoins στη χαμηλότερη τιμή που μπορείτε να φανταστείτε; Ας πούμε, για παράδειγμα, σε ….μηδενική τιμή;

Δωρεάν Bitcoins

Ας δούμε τι πραγματικά συνέβη, καθώς το σενάριο αυτό έγινε πραγματικότητα σε γνωστό ιαπωνικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, το οποίο λόγω τεχνικού λάθους, έδωσε προσωρινά τη δυνατότητα σε επενδυτές να προβούν σε αγορά bitcoins, εντελώς δωρεάν.

Οι χρήστες του Zaif, ιαπωνικού ανταλλακτηρίου εγγεγραμμένου στα μητρώα της κυβέρνησης, είχαν την ευκαιρία, για 20 ολόκληρα λεπτά, να αγοράσουν Bitcoins με μηδενική αξία γιεν.

Μόλις ανακαλύφθηκε το σφάλμα, το ανταλλακτήριο έσπευσε να αποκλείσει όλες τις συναλλαγές και επαναφέρει τα υπόλοιπα των χρηστών. Έξι συναλλαγές ακυρώθηκαν επιτυχώς, ωστόσο, το ανταλλακτήριο φέρεται να αντιμετώπισε πρόβλημα με έναν χρήστη που προσπάθησε να μεταφέρει ένα τεράστιο ποσό Bitcoins. Σύμφωνα με αναφορές στα διεθνή μέσα, ο εν λόγω χρήστης αγόρασε Bitcoins αξίας 2.200 τρισεκατομμυρίων γιέν σε ασήμαντη τιμή και προσπάθησε να τα εξαργυρώσει.

Το ποσό αυτό μεταφράζεται σε περίπου 20 τρισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός το οποίο περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα και δημιουργεί ερωτηματικά, καθώς το συνολικό ανώτατο όριο συναλλαγών με Bitcoin είναι μόλις στα 180 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το συγκεκριμένο περιστατικό, ειδικά μετά την κλοπή ψηφιακών νομισμάτων αξίας $530 εκατ. από τo επισής ιαπωνικό ανταλλακτήριο Coincheck, δημιούργησε ερωτήματα για τα συστήματα ελέγχου και εποπτείας που εφαρμόζει η Ρυθμιστική Αρχή της Ιαπωνίας όσον αφορά τα συγκεκριμένα ανταλλακτήρια.

Ποιά η αποψή σας για αυτό το εκπληκτικό και άνευ προηγουμένου περιστατικό; Μοιραστείτε τις σκέψεις σας στην ενότητα των σχολίων.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS