ΑρχικήinetΗ Huawei χωρίζει τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο

Η Huawei χωρίζει τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο

Η Huawei έχει γίνει καυτό θέμα σε όλο τον Ατλαντικό εξαιτίας μιας διαφορετικής προσέγγισης του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ. Η Ουάσινγκτον έχει δηλώσει ότι έχει σοβαρές αμφιβολίες για την Huawei Technologies Co, δεδομένου ότι ένα τμήμα Αμερικανών εμπειρογνωμόνων έχει δηλώσει ότι υπάρχει πιθανή απειλή στον κυβερνοχώρο εξαιτίας της λειτουργίας και του εξοπλισμού της.

Huawei

Όμως, το Ηνωμένο Βασίλειο έδειξε έντονο ενδιαφέρον στο να επενδύσει 4,2 εκατομμύρια στην Huawei. Η ανακοίνωση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η βρετανική πρωθυπουργός, η Theresa May, μίλησε με τον πρόεδρο της Huawei Technologies Co, Sun Yafang στο Πεκίνο, δύο εβδομάδες πριν, αφήνοντας χώρο για έναν διαχωρισμό μεταξύ Αμερικής και Βρετανίας.

Η Ουάσινγκτον εξακολουθεί να είναι σταθερή στη θέση της, αφού μιλάει για έναν επικείμενο κίνδυνο για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο στην λειτουργία του κινεζικού τηλεπικοινωνιακού γίγαντα φοβούμενη ότι τα δίκτυα των ΗΠΑ θα μπορούσαν να είναι πιο ευάλωτα προς όφελος του Πεκίνου.

Ο φόβος και η υποψία των ΗΠΑ δεν είναι καινούργιος. Οι εμπειρογνώμονες φοβούνταν την εισβολή της κινεζικής απειλής στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο στις ΗΠΑ το 2012, όταν μια έκθεση του Κογκρέσου, ουσιαστικά, έβλεπε την πιθανότητα των πειραμάτων του κινεζικού κατασκοπευτικού δικτύου στο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο της χώρας, όταν η Huawei περιοριζόταν μόνο σε μικρότερες εταιρείες μεταφορών.

Η αμερικανική αμφιβολία και η καχυποψία δεν κατάφεραν να σταματήσουν την εξάπλωση της αγοράς των κινεζικών κολοσσών σε όλη την υδρόγειο, δεδομένου ότι η Huawei, αυτή τη στιγμή, είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής smartphone στον κόσμο.

Η Huawei πρόκειται να καταλάβει την παγκόσμια αγορά, δεδομένου ότι οι μέρες που θα φτάσουμε το 5G δεν αργούν να έρθουν.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS