ΑρχικήSecurityMicrosoft: Μπλοκάρει Security Updates σε Windows 7 συστήματα χωρίς Antivirus

Microsoft: Μπλοκάρει Security Updates σε Windows 7 συστήματα χωρίς Antivirus

Οι υπολογιστές με Windows 7 που δεν χρησιμοποιούν συμβατό λογισμικό εντοπισμού ιών δεν λαμβάνουν πλέον ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας από τη Microsoft εξαιτίας ενός ζητήματος συμβατότητας που προκαλεί BSOD.

H πολιτική εισήχθη αρχικά στα Windows 10 με τις αθροιστικές ενημερώσεις του Ιανουαρίου 2018. Η Microsoft ζήτησε από τα συστήματα Windows 10 να ορίσουν ένα ειδικό κλειδί μητρώου για να συνεχίσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας, με ένα ασύμβατο antivirus software να εμποδίζει τυχόν ενημερώσεις κώδικα που κυκλοφόρησε η εταιρεία.Windows 7

Τα Windows 7 συστήματα χωρίς antivirus ή με προϊόντα ασφαλείας που δεν θεωρούνται συμβατά αποκλείονται επίσης από την λήψη ενημερώσεων ασφαλείας.

Σε αντίθεση με τα Windows 10, τα Windows 7 δεν συνοδεύονται από ενσωματωμένο λογισμικό ασφαλείας και ο γίγαντας λογισμικού προσφέρει δωρεάν το Microsoft Security Essentials σε όσους δεν έχουν ακόμη αναβαθμιστεί σε νεότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος.

Για να ορίσετε το κλειδί μητρώου που ελέγχει η Microsoft όταν στέλνει νέες ενημερώσεις, πρέπει να πραγματοποιήσετε την ακόλουθη διαδρομή και στη συνέχεια να δημιουργήσετε μια νέα καταχώρηση DWORD (32 bit) και να την ονομάσετε cadca5fe-87d3-4b96-b7fb-a231484277cc με τιμή 0:

Υπολογιστής \ HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ QualityCompat

Όσο για τη λίστα των προϊόντων ασφαλείας που ενδέχεται να μην υποστηρίζονται εμποδίζοντας έτσι τη λήψη ενημερώσεων από τα συστήματα των Windows 7, η Microsoft δεν παρέχει καμιά σχετική καθοδήγηση.

Οι ηγέτες της βιομηχανίας έχουν ήδη ενημερώσει το λογισμικό ασφαλείας τους για να συμμορφωθούν με τη νέα πολιτική Windows 10 οπότε πολύ πιθανό να ισχύει το ίδιο και για τα Windows 7. Με λίγα λόγια, η πλειοψηφία των antivirus προϊόντων θα πρέπει να είναι τεχνικά συμβατή με το λειτουργικό σύστημα του 2009.

Τα Windows 7 θα συνεχίσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις μέχρι τον Ιανουάριο του 2020 και είναι κρίσιμο για τα συστήματα που εξακολουθούν να εκτελούν αυτήν την έκδοση του λειτουργικού συστήματος να εγκαταστήσουν τα πιο πρόσφατα patches το συντομότερο δυνατό.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS