ΑρχικήUpdatesMozilla 60 : Θα δίνει την δυνατότητα απενεργοποίησης του Firefox Sync

Mozilla 60 : Θα δίνει την δυνατότητα απενεργοποίησης του Firefox Sync

Η Mozilla θα προσθέσει μια επιλογή στο Firefox 60 που θα επιτρέψει στους χρήστες να απενεργοποιήσουν και να αποκρύψουν την επιλογή “ Firefox Sync ”.

Firefox Sync

 

Το Firefox Sync είναι μια δυνατότητα του γνωστού περιηγητή που επιτρέπει στους χρήστες να συγχρονίζουν και να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των στοιχείων περιήγησης σε έναν λογαριασμό Firefox όπως ανοιχτές καρτέλες, εγκατεστημένα πρόσθετα, ιστορικό περιήγησης, προτιμήσεις προγράμματος περιήγησης, σελιδοδείκτες και αποθηκευμένα διαπιστευτήρια. Η λειτουργία είναι παρόμοια με τη λειτουργία συγχρονισμού του Chrome.

Στην νέα έκδοση οι μηχανικοί της Mozilla αποφάσισαν να προσθέσουν μια επιλογή στο menu “about: config” που επιτρέπει στους χρήστες να απενεργοποιούν και να αποκρύπτουν το Sync από το περιβάλλον του περιηγητή. Για να απενεργοποιήσετε και να αποκρύψετε το Firefox Sync, θα πρέπει να πληκτρολογήσετε “about:config” στη γραμμή URL και να πατήσετε Enter. Στην συνέχεια αναζητήστε την επιλογή “identity.fxaccounts.enabled” και κάντε διπλό κλικ σε αυτήν.

Η συγκεκριμένη επιλογή προστέθηκε κατόπιν αιτήματος των προγραμματιστών του Tor Browser ως μέρος του Tor Uplift Project προκειμένου να ενισχυθεί ο κώδικας του Firefox με χαρακτηριστικά που αφορούν την ιδιωτικοποίηση της περιήγησης. Αυτό είναι το τέταρτο σημαντικό χαρακτηριστικό που βλέπουμε στον Firefox ως μέρος του έργου Tor Uplift. Τα επερχόμενα σχέδια του Tor Uplift περιλαμβάνουν την προσθήκη υποστήριξης στον Firefox για τον αποκλεισμό ιστότοπων που χρησιμοποιούν fingerprint tracking μέσω των VP8 / VP9 codecs και υποστήριξη για την αποτροπή της φόρτωσης των στοιχείων χρήστη (όνομα χρήστη, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πραγματικά ονόματα), στο πρόγραμμα περιήγησης.

Η επιλογή για απενεργοποίηση και απόκρυψη του Firefox Sync περιλαμβάνεται ήδη στο τελευταίο Firefox Nightly ενώ η stable έκδοση του Firefox 60 έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις αρχές Μαΐου του 2018.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS