ΑρχικήUpdatesΌσα πρέπει να γνωρίζετε για τη "Minimal Installation" λειτουργία στο Ubuntu 18.04...

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη “Minimal Installation” λειτουργία στο Ubuntu 18.04 LTS

Η Canonical προσθέτει ένα νέο χαρακτηριστικό στο επερχόμενο λειτουργικό σύστημα του Ubuntu 18.04 LTS (Bionic Beaver), το οποίο θα κυκλοφορήσει αυτή την άνοιξη στα τέλη Απριλίου, επιτρέποντας στους χρήστες να εγκαταστήσουν ένα ελάχιστο και μη διογκωμένο λειτουργικό σύστημα Ubuntu στους υπολογιστές τους.
Η λειτουργία ονομάζεται “Minimal Installation” και απευθύνεται σε όσους την χρειάζονται στην οθόνη “Preparing to install Ubuntu” του Ubuntu, αμέσως μετά την επιλογή διάταξης πληκτρολογίου. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η επιλογή είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή.
Η ενεργοποίησή της θα εγκαταστήσει το Ubuntu με ένα ελάχιστο περιβάλλον επιφάνειας εργασίας που αποτελείται από ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Web και τα τυπικά βοηθητικά προγράμματα.
Ubuntu 18.04 LTS
Μετά την εγκατάσταση του Ubuntu 18.04 LTS (Bionic Beaver) χρησιμοποιώντας την επιλογή Minimal Installation, λαμβάνεις μόνο μια δέσμη εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένου του Mozilla Firefox και μερικές εφαρμογές GNOME όπως Terminal, System Monitor, Calculator, Gedit, Evince και Videos (Totem).
Μεταξύ των υπηρεσιών που περιλαμβάνονται στην έκδοση Minimal Installation του Ubuntu 18.04 LTS, μπορούμε να αναφέρουμε το Software Updater, Software & Updates, Startup Applications, Power Statistics, Input Method, Archive Manager, Characters, Font Viewer, Screenshot, Logs, καθώς και το Passwords & Keys.
Τα περισσότερα από αυτά τα βοηθητικά προγράμματα ομαδοποιούνται σε ένα φάκελο “Utilities” για εύκολη πρόσβαση και επίσης για να διατηρείται καθαρό το συρτάρι εφαρμογών του GNOME. Όπως είναι αναμενόμενο, η συγκεκριμένη έκδοση του Ubuntu καταλαμβάνει μικρότερο όγκο στη μονάδα δίσκου.
Εάν θέλετε να δοκιμάσετε την επιλογή Minimal Installation, μπορείτε να κατεβάσετε την τελευταία έκδοση ISO του Ubuntu 18.04 LTS (Bionic Beaver). Λάβετε υπόψη ότι το λειτουργικό σύστημα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και ορισμένα πράγματα μπορεί να μην λειτουργούν όπως αναμένεται. Το Ubuntu 18.04 LTS εγκαινιάζεται στις 26 Απριλίου 2018.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS