ΑρχικήHow ToΠώς θα απενεργοποιήσετε το Facebook Face Recognition System σε App και PC;

Πώς θα απενεργοποιήσετε το Facebook Face Recognition System σε App και PC;

FacebookΌταν πρόκειται για χαρακτηριστικά προστασίας προσωπικών δεδομένων, το Facebook πιθανότατα έχει πάει εκεί που δεν έχει πάει καμία εταιρεία πριν. Περιλαμβάνει άγνωστα εδάφη, όπως η αναζήτηση γυμνών εικόνων, για να βοηθήσουν τα θύματα πορνογραφίας εκδίκησης. Τώρα, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχει εισαγάγει ένα άλλο χαρακτηριστικό προστασίας προσωπικών δεδομένων που μπορεί να πει αν κάποιος έχει ανεβάσει τη φωτογραφία σας στο δίκτυό του.

Παρόλο που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, πρόσφατα η εταιρεία έφτασε στους χρήστες του Facebook μέσω του News Feed, ενημερώνοντάς τους ότι το σύστημα αναγνώρισης προσώπου χρησιμοποιείται “για περισσότερα χαρακτηριστικά”.

Η ανάλυση των προσώπων και η αποθήκευσή τους έχει τα οφέλη της. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι μπορούν να ξέρουν αν κάποιος έχει ανεβάσει την φωτογραφία τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν προστεθεί με ετικέτα σε αυτή ή όχι. Επίσης, το Facebook θα μπορούσε να σας πει εάν ένας ξένος χρησιμοποιεί τη φωτογραφία σας ως εικόνα προφίλ και βοηθά τους χρήστες με προβλήματα όρασης να αναγνωρίζουν άτομα σε φωτογραφίες.

Το Facebook δεν αποθηκεύει απευθείας τις εικόνες των ανθρώπων. Δημιουργεί ένα προσχέδιο ή faceprint του προσώπου. Το faceprint είναι κάπως μοναδικό, διότι κάθε ανθρώπινο πρόσωπο έχει ένα μοναδικό σχέδιο με διαφορετικές γωνίες, μάτια, σαγόνι κλπ.

Το Facebook χρησιμοποιεί την αναγνώριση προσώπου για να προσθέτουν ετικέτες των ανθρώπων στις εικόνες εδώ και χρόνια.

Οι τεράστιες ποσότητες βιομετρικών δεδομένων που το Facebook θα τροφοδοτήσει τα συστήματα μηχανικής μάθησης προκάλεσε ανησυχίες. Ίσως, δεν είναι αυτό που φαίνεται. Επιπλέον, το κοινωνικό δίκτυο αντιμετωπίζει νομικές μάχες που επικεντρώνονται στην αναγνώριση προσώπου.

Ωστόσο, η ροή ειδήσεων περιλαμβάνει επίσης ένα ζωτικό κομμάτι πληροφοριών. Λέει πώς μπορεί να απενεργοποιηθεί η αναγνώριση προσώπου. Το Facebook λέει ότι το χαρακτηριστικό είναι “Απενεργοποιημένο” από προεπιλογή, αλλά εάν έχετε ενεργοποιήσει τη λειτουργία “tag suggestions”, τότε θα είναι ρυθμισμένο σε “On”. Μπορείτε να το απενεργοποιήσετε ούτως ή άλλως.

Πώς θα απενεργοποιήσετε την αναγνώριση προσώπου;

Για να απενεργοποιήσετε την αναγνώριση προσώπου του Facebook στο Android σας, μεταβείτε στην επιλογή Ρυθμίσεις> Ρυθμίσεις λογαριασμού> Ρυθμίσεις αναγνώρισης προσώπου. Επιλέξτε τη ρύθμιση “Θέλετε το Facebook να σας αναγνωρίσει σε φωτογραφίες και βίντεο;”. Επιλέξτε “Όχι” για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία.

Στην επιφάνεια εργασίας, επισκεφθείτε την ενότητα Ρυθμίσεις> Αναγνώριση προσώπου. Κάντε κλικ στην ίδια επιλογή και απενεργοποιήστε την αναγνώριση προσώπου. Εάν απενεργοποιείτε το χαρακτηριστικό σε μια συσκευή, η ρύθμιση εφαρμόζεται στον λογαριασμό σας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS