ΑρχικήHow To6 τρόποι για να διαγράψετε τα ίχνη σας από το διαδίκτυο

6 τρόποι για να διαγράψετε τα ίχνη σας από το διαδίκτυο

διαδίκτυοΣτην ψηφιακή εποχή που ζούμε, είναι πολύ πιθανό τα προσωπικά μας στοιχεία να είναι διαθέσιμα στο κοινό. Και με το “κοινό” εννοούμε όλους τους ανθρώπους σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη. Και ενώ δεν μπορείτε ποτέ να αφαιρέσετε τον εαυτό σας εντελώς από το διαδίκτυο, υπάρχουν τρόποι για να ελαχιστοποιήσετε τα online αποτύπωμά σας. Δείτε πιο κάτω μερικούς τρόπους για να το κάνετε:

  1. Διαγράψτε ή απενεργοποιήστε τους λογαριασμούς αγορών, κοινωνικών δικτύων και υπηρεσιών Web

Σκεφτείτε σε ποια κοινωνικά δίκτυα έχετε προφίλ. Εκτός από τα μεγάλα, όπως το Facebook, το Twitter, το LinkedIn και το Instagram, εξακολουθείτε να έχετε δημόσιους λογαριασμούς σε ιστότοπους όπως το Tumblr, το Google+ ή ακόμα και το MySpace; Μήπως και στο Reddit; Σε ποιους ιστότοπους αγορών έχετε εγγραφεί; Οι συνηθισμένοι μπορεί να περιλαμβάνουν πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες σε Amazon, Gap.com, Macys.com και άλλα.

Για να απαλλαγείτε από αυτούς τους λογαριασμούς, μεταβείτε στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας και απλά αναζητήστε μια επιλογή είτε για να απενεργοποιήσετε, είτε για να καταργήσετε είτε για να κλείσετε το λογαριασμό σας. Ανάλογα με το λογαριασμό, μπορείτε να το βρείτε από κάτω την επιλογή Ασφάλεια ή ιδιωτικό απόρρητο ή κάτι παρόμοιο.

  1. Αφαιρέστε τον εαυτό σας από τους χώρους συλλογής δεδομένων

Υπάρχουν εταιρείες που συλλέγουν τις πληροφορίες σας. Ονομάζονται μεσίτες δεδομένων και έχουν ονόματα όπως Spokeo, Whitepages.com, PeopleFinder, καθώς και πολλά άλλα. Για να αφαιρέσετε τα ίχνη σας από αυτές, ο ευκολότερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία όπως το DeleteMe στο Abine.com. Για περίπου $ 130 γίνεστε μέλος για ένα έτος και η υπηρεσία θα κάνει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να σας εξαφανίσει από αυτές τις ιστοσελίδες. Θα ελέγχει ακόμη, κάθε λίγους μήνες για να βεβαιωθείτε ότι το όνομά σας δεν έχει προστεθεί ξανά σε αυτούς τους ιστότοπους.

  1. Αφαιρέστε τις πληροφορίες σας απευθείας από τους ιστότοπους

Αρχικά επικοινωνήστε με την εταιρεία τηλεφωνίας ή τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας για να βεβαιωθείτε ότι δεν είστε καταχωρημένοι στο διαδίκτυο και να σας καταργήσουν αν είστε. Εάν θέλετε να καταργήσετε μια παλιά δημοσίευση σε ένα φόρουμ ή ένα παλιό ιστολόγιο, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον webmaster των ιστότοπων αυτών ξεχωριστά. Μπορείτε να δείτε την ενότητα “Σχετικά με εμάς” ή “Επαφές” του ιστότοπου για να βρείτε το σωστό άτομο με τον οποίο πρέπει να επικοινωνήσετε ή να επισκεφθείτε το www.whois.com και να αναζητήσετε το όνομα τομέα με το οποίο θέλετε να επικοινωνήσετε.

  1. Καταργήστε προσωπικές πληροφορίες από ιστότοπους

Εάν κάποιος έχει δημοσιεύσει ευαίσθητες πληροφορίες σας, όπως τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης ή τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού σας και ο webmaster του ιστότοπου στον οποίο δημοσιεύτηκε, δεν το καταργεί, μπορείτε να στείλετε ένα νόμιμο αίτημα στην Google για να το καταργήσει. Η διαδικασία μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο και δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα είναι επιτυχής, αλλά είναι η καλύτερη επιλογή που έχετε εάν βρεθείτε σε μια τόσο ευάλωτη κατάσταση.

  1. Καταργήστε τα παλιά αποτελέσματα αναζήτησης

Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει μια ιστοσελίδα με πληροφορίες σχετικά με εσάς από τις οποίες θέλετε να απαλλαγείτε. Όπως η σελίδα προσωπικού του πρώην εργοδότη σας, μήνες μετά την αλλαγή της εργασίας σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του για να ενημερώσετε τη σελίδα. Υπάρχει περίπτωση μετά την διαγραφή όταν γκουγκλάρετε το όνομά σας, η σελίδα να εξακολουθεί να εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης – παρόλο που το όνομά σας δεν βρίσκεται πουθενά όταν κάνετε κλικ στον σύνδεσμο. Αυτό σημαίνει ότι η παλιά έκδοση της σελίδας αποθηκεύεται στους διακομιστές της Google. Εδώ έρχεται το εργαλείο αυτό. Υποβάλετε τη διεύθυνση URL στην Google με την ελπίδα ότι θα ενημερώσει τους διακομιστές της, διαγράφοντας το αποθηκευμένο αποτέλεσμα αναζήτησης, ώστε να μην είστε πλέον συνδεδεμένοι με τη σελίδα. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η Google θα καταργήσει τις προσωρινά αποθηκευμένες πληροφορίες, αλλά αξίζει μια προσπάθεια.

  1. Και τέλος, το τελευταίο βήμα που θα θελήσετε να κάνετε είναι να καταργήσετε τους λογαριασμούς email σας

Ανάλογα με τον τύπο λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε, το ποσό των βημάτων που θα χρειαστεί να ακολουθήσετε, διαφέρει. Θα πρέπει να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας και στη συνέχεια να βρείτε τη δυνατότητα διαγραφής ή τερματισμού του λογαριασμού. Μερικοί λογαριασμοί θα παραμείνουν ανοιχτοί για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, οπότε αν θέλετε να τις επανενεργοποιήσετε, μπορείτε. Μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση των προηγούμενων βημάτων, οπότε βεβαιωθείτε ότι αυτή είναι η τελευταία σας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS