ΑρχικήsecurityΟι Cyberattackers κρύβουν ransomware σε πρόσφατες επιθέσεις DDoS

Οι Cyberattackers κρύβουν ransomware σε πρόσφατες επιθέσεις DDoS

DDoSΈνα από τα πιο συνηθισμένα και ενοχλητικά cyberattacks – η άρνηση εξυπηρέτησης (ή DDoS) – έχει τώρα τη δυνατότητα να έρθει με μια επιπλέον δυνατότητα εξόρυξης κρυπτοσυναλλαγμάτων.

Οι ερευνητές ασφαλείας με την εταιρεία παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου Akamai έχουν παρατηρήσει κάτι ασυνήθιστο, καθώς έχουν ανταποκριθεί σε μια σειρά από πρόσφατες επιθέσεις DDoS. Κρυμμένοι κάτω από τον κατακλυσμό κυκλοφορίας που σχεδιάστηκε για να σπάσουν την κυκλοφορία ιστού ενός στόχου, υπάρχουν ενδείξεις ransomware.

“Είναι στην πραγματικότητα σαν μια επίθεση DDoS, μια επίθεση phishing και μια επίθεση εκβιασμού, που έχουν μετατραπεί σε μία”, δήλωσε ο Chad Seaman, ανώτερος μηχανικός με την ομάδα ασφαλείας της Akamai, σε συνέντευξη με την Fortune.

Ένα σημείωμα που μοιράστηκαν με την Fortune, που είναι θαμμένο σε μια κατά τα άλλα αδιαμφισβήτητη σειρά κώδικα, κάνει ζήτηση για “50 XMR” ή Monero. Από τις 3 Μαρτίου 2018, το ποσό του Monero αξίζει περίπου $ 18.000.

Δεν είναι ασυνήθιστο για τις επιθέσεις DDoS να έρχονται με ransomware αυτού του είδους, αν και κανονικά τέτοιες επιθέσεις μεταδίδονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή κάποιου άλλου μέσου επικοινωνίας. Πρόκειται περισσότερο για μια προσέγγιση “two birds, one stone” που συνδέει τα δύο μαζί.

Η λογική είναι απλή. Όπως δήλωσε η Akamai στο Fortune, οι επιθέσεις που αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συχνά διαφεύγουν λόγω προστασίας από ανεπιθύμητες ενέργειες. Η εισαγωγή της σημείωσης στον κώδικα DDoS εξασφαλίζει ότι οι αναλυτές ασφαλείας στόχων θα το δουν καθώς ερευνούν τα δεδομένα επίθεσης.

Το Monero είναι πιο ελκυστικό για τους κυβερνοκαταναλωτές απ ‘ό, τι ένα κρυπτονόμισμα όπως το Bitcoin, επειδή είναι πιο δύσκολο να εντοπιστεί. Ενώ και οι δύο βασίζονται σε δημόσια βιβλία για την καταγραφή και παρακολούθηση συναλλαγών, τα βιβλία Monero κρύβουν τον αποστολέα, τον παραλήπτη και το ποσό κάθε συναλλαγής.

Η εγγενής ανωνυμία του Monero σημαίνει επίσης ότι οι ίδιοι οι επιτιθέμενοι δεν γνωρίζουν απαραίτητα ποιος έχει πληρώσει ή ποιος δεν έχει. Αυτό το γεγονός και μόνο θα πρέπει να αποθαρρύνει κάθε επιδιωκόμενο ενδιαφέρον από την πληρωμή.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS