ΑρχικήsecurityChrome 65 για Linux, Windows και Mac με 45 διορθώσεις ασφαλείας

Chrome 65 για Linux, Windows και Mac με 45 διορθώσεις ασφαλείας

Η Google ανακοίνωσε την Τρίτη το Chrome 65 web browser στο σταθερό κανάλι για όλα τα υποστηριζόμενα λειτουργικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των GNU / Linux, macOS και Microsoft Windows.

Το Google Chrome 65.0.3325.146 είναι πλέον η τελευταία σταθερή έκδοση του προγράμματος περιήγησης που βασίζεται στο Chromium και εισάγει δύο νέα API (Application Programming Interfaces) για τους προγραμματιστές ιστού, συγκεκριμένα API Paint CSS και API ServerTiming, τα οποία ανακοίνωσε η Google κατά τη διάρκεια των beta φάσεων ανάπτυξης.

Φυσικά, αυτή η νέα σταθερή έκδοση του Chrome φέρνει επίσης διάφορες άλλες βελτιώσεις σε πολλά από τα στοιχεία του προγράμματος περιήγησης ιστού, συμπεριλαμβανομένου του μηχανισμού Blink, καθώς και πολλές διορθώσεις ασφαλείας. Σύμφωνα με την Google, ένα σύνολο 45 τρωτών σημείων ασφαλείας έχει αντιμετωπιστεί στην έκδοση του Chrome 65.

«Η ομάδα Chrome είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το Chrome 65 στο σταθερό κανάλι για Windows, Mac και Linux, το οποίο θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες. Το Chrome 65.0.3325.146 περιέχει μια σειρά διορθώσεων και βελτιώσεων.» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Μεταξύ των διορθώσεων ασφαλείας που περιλαμβάνονται στην έκδοση του Google Chrome 65, μπορούμε να αναφέρουμε δύο για τις ευπάθειες στο Adobe Flash Player και μια για την ευπάθεια στον κινητήρα Blink.Chrome 65

Επίσης, αντιμετωπίζει τα προβλήματα του κύκλου ζωής των αντικειμένων στο Chrome Custom Tab, μερικά λανθασμένα δικαιώματα σε κοινόχρηστη μνήμη, ένα buffer overflow σε Skia, παράκαμψη CSP μέσω επεκτάσεων, ένα overflow στο PDFium, ένα buffer overflow στο WebGL και την κακή διαχείριση των αναγνωριστικών διευθύνσεων URL στον κινητήρα Blink.

Οι προβληματικές λήψεις διορθώνονται επίσης στο Chrome 65, το οποίο αντιμετωπίζει ένα buffer overflow κατά τη χρήση φίλτρων SVG (Scalable Vector Graphics), ενα Spoof URL στο OmniBox, αποκάλυψη πληροφοριών μέσω κλήσεων WebGL και IPC, και ένα XSS σε παρενθέσεις.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτές τις ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας είναι διαθέσιμες στην ανακοίνωση της έκδοσης που δημοσιεύτηκε από την Google.

Ενημέρωση: Η Google ανακοίνωσε επίσης την κυκλοφορία του Chrome Web browser για συσκευές Android με ενσωματωμένο blocker διαφημίσεων και διαγραφή άλλων βελτιώσεων.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS