ΑρχικήReviewsH Arm ανακοίνωσε τις νέες GPU Mali G52 και G31

H Arm ανακοίνωσε τις νέες GPU Mali G52 και G31

Η Arm ανακοίνωσε δυο νέες GPU, της Mali G52 και G31 στοχεύοντας κυρίως low-end συσκευές. Η ανακοίνωση έρχεται σε μια εποχή όπου η μεγαλύτερη ανάπτυξη στην βιομηχανία αυτή προέρχεται από την Κίνα, όπου οι συσκευές υψηλής τεχνολογίας διαθέτουν πάνω από το  30% του παγκόσμιου μεριδίου αγοράς σε smartphone και συσκευές Android.

Arm

Η G52 έρχεται να αντικαταστήσει την G51 που μάλλον είχε περίεργο σχεδιασμό, υπό την έννοια ότι δεν έχουμε δει αρκετές εταιρείες να την υιοθετούν και να την προσθέτουν στα προϊόντα τους και περιορίζονταν στις G71 και G72. H G52 υπόσχεται αρκετά καλές επιδόσεις, καθώς η Arm αναφέρει αύξηση την απόδοσης σε σχέση με τον προκάτοχό της κατά 30% (fps / mm²). Οι βελτιώσεις όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας είναι πιο συντηρητικές και το ποσοστό απόδοσης ανέρχεται στο 15% σε σχέση με την G51.

Μια άλλη εκπληκτική αλλαγή είναι ο διπλασιασμός των διαδρομών ALU(Arithmetic Logic Unit) μέσα στην μηχανή εκτέλεσης ενός πυρήνα. Το G52 είναι η πρώτη GPU που διπλασιάζει τις διαδρομές από τέσσερις σε οκτώ, το οποίο σημαίνει και διπλασιασμό της απόδοσης ALU σε μια μηχανή εκτέλεσης.

Όσον αφορά την Mali-G31 προορίζεται να αντικαταστήσει την Mali-400. Η Mali-400 είναι η πιο επιτυχημένη GPU της Arm και ίσως γενικότερα στον χώρο των Android λειτουργικών συστημάτων αφού ενσωματώνετε ακόμα σε αρκετά νέα προϊόντα. Ωστόσο, φτάσαμε σε ένα σημείο λόγο των αυξημένων απαιτήσεων, που έχουμε την ανάγκη για μια νέα ultra-low end GPU, καθώς τα λειτουργικά συστήματα και οι διάφορες εφαρμογές χρησιμοποιούν OpenGLES> 3.0 και Vulkan κάτι που η παλιά Mali400 δεν μπορεί να διαχειριστεί. Η G31 δεν σχετίζεται με την αρχιτεκτονική της G52, καθώς εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την παραδοσιακή τετραπλή διάταξη (4 διαδρομές ALU) όμως ο γενικότερος σχεδιασμός της θα έχει απόδοση έως και 20% καλύτερη από την 400.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS