ΑρχικήsecurityNέο κύκλο σφαλμάτων εισάγει η ενημερωμένη έκδοση των Windows 10

Nέο κύκλο σφαλμάτων εισάγει η ενημερωμένη έκδοση των Windows 10

Σύμφωνα με πολυάριθμες αναφορές χρηστών, η αθροιστική ενημερωμένη έκδοση των Windows 10, KB4090913, η οποία εκδόθηκε από την Μicrosoft στις 5 Μαρτίου για την αντιμετώπιση ορισμένων ζητημάτων συνδεσιμότητας συσκευών, εισάγει μια νέα σειρά σφαλμάτων.

Windows 10 Update

Η συγκεκριμένη ενημέρωση αφορά μόνο υπολογιστικά συστήματα που έχουν εγκατεστημένα τα Windows 10 Version 1709 (Fall Creators Update).

Όπως σας ενημερώσαμε με χθεσινή μας ανάρτηση, η Microsoft κυκλοφόρησε ένα νέο update για τα Windows 10, στοχεύοντας στην επιδιόρθωση ορισμένων ζητημάτων συνδεσιμότητας συσκευών USB, καθώς και στην αντιμετώπιση κάποιων δυσλειτουργιών που εμφανίστηκαν σε ενσωματωμένες συσκευές, όπως built-in κάμερες, πληκτρολόγια και ποντίκια φορητών υπολογιστών – ζητήματα που προέκυψαν μετά την εγκατάσταση των Windows Updates του Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με αναφορές χρηστών, η ενημερωμένη έκδοση KB4090913 δεν κατάφερε να επιλύσει επιτυχώς τα ζητήματα αυτά, ενώ εισήγαγε και κάποια επιπλέον bugs, προκαλώντας ακόμη περισσότερες δυσλειτουργίες.

Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να επισημάνουμε την ύπαρξη σημαντικού αριθμού αναφορών, που κάνουν λόγο για αποτυχημένες προσπάθειες εγκατάστασης του νέου update των Windows, KB4090913 – με αρκετούς χρήστες να αναφέρουν την εμφάνιση του ακόλουθου μηνύματος σφάλματος (0x80070643): “We could not complete the update, reverting changes.”

Το μήνυμα ενημερώνει τους χρήστες ότι δεν ήταν δυνατή η εγκατάσταση της νέας ενημέρωσης, και εν συνεχεία, οι χρήστες προτρέπονται αυτόματα σε εκ νέου εγκατάσταση, κάτι που οδηγεί σε έναν φαύλο κύκλο αποτυχημένων προσπαθειών ενημερώσεων.

Και ενώ κάποιοι χρήστες υποδεικνύουν ότι υπάρχει ζήτημα συμβατότητας του νέου Update με επεξεργαστές της AMD, η Microsoft δεν έχει επιβεβαιώσει προς το παρόν την ύπαρξη κάποιου γνωστού προβλήματος με το εν λόγω hardware.

Εκτός από τις αποτυχημένες εγκαταστάσεις, oι χρήστες αναφέρουν επίσης ότι το KB4090913 προκαλεί και άλλα σφάλματα, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις δεν επιλύει ούτε το πρόβλημα συνδεσιμότητας με τις USB συσκευές.

Η Μicrosoft αναμένεται να κυκλοφορήσει νέες μαζικές ενημερώσεις την επόμενη εβδομάδα, αντιμετωπίζοντας τα όποια ζητήματα έχουν προκύψει, οπότε συνίσταται στους επηρεαζόμενους χρήστες των Windows να κάνουν, για λίγο ακόμη, υπομονή.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS