ΑρχικήsecurityΔιέρρευσε email που δείχνει ότι η Apple σχεδιάζει να αποσυρθεί από τα...

Διέρρευσε email που δείχνει ότι η Apple σχεδιάζει να αποσυρθεί από τα iTunes

Οι προσπάθειες της Apple για την αναδιάρθρωση της επιχείρησής της περιλαμβάνουν όχι μόνο μια αυξημένη εστίαση στο λογισμικό και επενδύσεις σε πιο προσιτό εξοπλισμό, αλλά και τον εξορθολογισμό της προσφοράς προϊόντων της. Και σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση, αυτό θα μπορούσε να συνεπάγεται τη σταδιακή κατάργηση του iTunes, καθώς η εταιρεία έχει ήδη προσεγγίσει διάφορους εκδότες για να ενημερώσει για τις επερχόμενες αλλαγές που έχουν προγραμματιστεί για τη μουσική υπηρεσία.

iTunes

Ένα email με τίτλο “Το τέλος του iTunes LPS” και υπογεγραμμένο από την “Ομάδα Apple Music” αποκτήθηκε από τη βρετανική εφημερίδα Metro, η οποία γράφει ότι υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι η Apple να πηγαίνει προς ένα μοντέλο συνδρομής, σχεδιάζοντας να σταματήσει  εντελώς να πουλάει music downloads.

Η μορφή iTunes LP χρησιμοποιείται από την Apple για να επιτρέψει στους εκδότες του iTunes να συμπεριλάβουν πολλά επιπλέον με το περιεχόμενό τους, όπως διαδραστικό γραφικό. Χρησιμοποιήθηκε από το 2009 και θα εγκαταλειφθεί το επόμενο έτος, εάν το αναφερόμενο email είναι πραγματικό.

“Η Apple δεν θα δεχτεί πλέον νέες υποβολές του iTunes LPS μετά τον Μάρτιο του 2018”, αναφέρει το email. “Οι υπάρχοντες δίσκοι LP θα καταργηθούν από το κατάστημα κατά το υπόλοιπο του 2018. Οι πελάτες που αγόρασαν στο παρελθόν ένα άλμπουμ που περιέχει iTunes LP θα εξακολουθήσουν να έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν το πρόσθετο περιεχόμενο χρησιμοποιώντας το iTunes Match.”

Ενώ αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple πιστεύεται ότι σχεδιάζει την κατάρρευση της υπηρεσίας λήψης μουσικής, η εταιρία στέλνει email στους εκδότες για να ενημερώσει για την πλησιέστερη αποχώρηση των iTunes LP.

Ο τερματισμός του iTunes, ωστόσο, δεν θα συμβεί εν μία νυκτί. Παρόλο που είναι αυτονόητο ότι το περιεχόμενο που έχει ήδη αγοραστεί δεν θα χαθεί, οι υπάρχοντες πελάτες θα έχουν στη διάθεσή τους επιλογές όταν έρθει η ώρα, ειδικά επειδή η Apple πρέπει να κρατήσει το userbase της, αν πραγματικά μεταβεί σε ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Apple Music θα μπορούσε να γίνει η κορυφαία υπηρεσία music streaming στις Ηνωμένες Πολιτείες το συντομότερο αυτό το έτος αν καταφέρει να ξεπεράσει το Spotify.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS