ΑρχικήinetMicrosoft: Κυκλοφορεί το MSIX Installer Format με υποστήριξη Win32 και UWP

Microsoft: Κυκλοφορεί το MSIX Installer Format με υποστήριξη Win32 και UWP

MSIX Installer: Η Microsoft χρησιμοποίησε το Developer Day για να εισαγάγει ένα νέο format εγκατάστασης που ονομάζεται MSIX και υποστηρίζει το λογισμικό UWP και Win32.

Ουσιαστικά, το MSIX Installer μπορεί να αντικαταστήσει τόσο το APPX (που χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν για τις εφαρμογές του Microsoft Store) όσο και το MSI (το οποίο ξεκίνησε για τη συσκευασία Win32) και φέρνει περισσότερες επιλογές ασφάλειας με προσαρμογή εφαρμογών.

Με αυτήν τη νέα μορφή, η Microsoft βασικά φέρνει κοντά τις εφαρμογές Store και Win32, εξαλείφοντας ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για τους προγραμματιστές ανάπτυξης λογισμικού για την πλατφόρμα Windows. Με μια ενιαία μορφή, οι devs μπορούν έτσι να βασίζονται σε ένα μόνο πρόγραμμα εγκατάστασης που μπορεί είτε να δημοσιευτεί στο Microsoft Store είτε να κυκλοφορήσει μέσω προσαρμοσμένων δικτύων διανομής περιεχομένου0.

MSIX Installer

Η νέα μορφή MSIX είναι ανοικτού κώδικα και η Microsoft έχει ήδη δημοσιεύσει το SDK στο GitHub, προσφέροντας υποστήριξη API μεταξύ των πλατφορμών.

«Το έργο MSIX Packaging SDK είναι μια προσπάθεια να δοθεί η δυνατότητα σε προγραμματιστές σε διάφορες πλατφόρμες να συσκευάσουν και να αποσυσκευάσουν πακέτα είτε από το Microsoft Store είτε από δικό τους δίκτυο διανομής περιεχομένου.» εξηγεί η Microsoft.

Το MSIX θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει τη Microsoft να φέρει περισσότερες εφαρμογές στο Microsoft Store και ταυτόχρονα να διευκολύνει τους προγραμματιστές να φέρουν περισσότερα παιχνίδια. Αυτό που θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον, όμως, είναι να δούμε αν το MSIX έχει αυτό που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει τις επικρίσεις σχετικά με την επιθετική στρατηγική της Microsoft για τη μετακίνηση παιχνιδιών στο Microsoft Store, μια προσέγγιση που έχει επικρίνει αρκετές κορυφαίες προσωπικότητες της βιομηχανίας.

Μένει να δούμε πόσοι προγραμματιστές θα αγκαλιάσουν αυτό το νέο σχήμα συσκευασίας, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τα πλεονεκτήματα που προσφέρει, η Microsoft θα τα προωθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS