ΑρχικήsecurityΠόσο κοστίζει ένας λογαριασμός Apple ID στο Dark Web?

Πόσο κοστίζει ένας λογαριασμός Apple ID στο Dark Web?

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη από την Top10VPN αποκαλύπτει ότι οι λογαριασμοί Apple ID είναι εξαιρετικά πολύτιμοι στο Dark Web, καθώς αντιπροσωπεύουν τους πιο ακριβούς, μη χρηματοοικονομικούς, λογαριασμούς που εμπορεύονται οι hackers στους σκοτεινούς ιστότοπους του διαδικτύου.

Η Top10VPN, μια εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες VPN, αποκαλύπτει ότι τα ID της Apple κοστίζουν κατά μέσο όρο 15,39 δολάρια το κάθε ένα, και αυτή είναι η υψηλότερη τιμή που πρέπει να πληρώσει ένας αγοραστής για να αποκτήσει έναν λογαριασμό που δεν σχετίζεται με χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.

Από την άλλη πλευρά, η έρευνα αναφέρει ότι τα διαπιστευτήρια του PayPal παρουσιάζουν την υψηλότερη μέση τιμή πώλησης, με την τιμή κάθε μεμονωμένου λογαριασμού να αγγίζει περίπου τα 275 δολάρια, τη στιγμή που οι λογαριασμοί της Western Union μπορούν να αγοραστούν για “μόλις” 101 δολάρια. Οι χρεωστικές κάρτες πωλούνται συνήθως για 67,50 δολάρια, ενώ οι πιστωτικές κάρτες είναι γενικά πιο “προσιτές” στα 50 δολάρια.

Οι λογαριασμοί της Microsoft που χρησιμοποιούνται για σύνδεση στο Skype κοστίζουν λιγότερο από $10, σύμφωνα με την έκθεση, όντας ένα αρκετά οικονομικό, αλλά πανίσχυρο όπλο στα χέρια των χάκερ, οι οποίοι τους χρησιμοποιούν για περαιτέρω διάδοση κακόβουλου λογισμικού, συνδέσμων που οδηγούν σε ιστοσελίδες που έχουν παραβιαστεί ή συνδέσμων ηλεκτρονικού “ψαρέματος”.

[su_heading]ΑΠΑΤΕΣ PHISHING & ΥΠΟΚΛΟΠΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ[/su_heading]

Οι περισσότεροι από τους λογαριασμούς που πωλούνται στο Dark Web έχουν υφαρπαχτεί μέσω οργανωμένων απατών ηλεκτρονικού “ψαρέματος” (phishing), με τα  Apple IDs να αποτελούν στόχο τέτοιου είδους κακόβουλων ενεργειών εδώ και αρκετό καιρό.

Το σκάνδαλο Fappening, το οποίο αφορούσε στη διαρροή και δημοσίευση προσωπικών φωτογραφιών διασημοτήτων, ξεκίνησε αφότου hackers κατάφεραν να παραβιάσουν τους λογαριασμούς iCloud και να υποκλέψουν τα αντίστοιχα Apple IDs των λογαριασμών, αποκτώντας πρόσβαση στις φωτογραφίες των διασημοτήτων που ήταν αποθηκευμένες στο cloud.

Από προεπιλογή, τα iPhones είναι ρυθμισμένα ώστε να φορτώνουν αυτόματα τις φωτογραφίες που λαμβάνονται από την φωτογραφική μηχανή στο iCloud, για σκοπούς δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και, αποκτώντας πρόσβαση σε αυτούς τους λογαριασμούς, οι hackers αποκτούν επίσης δικαιώματα προβολής και λήψης όλων των φωτογραφιών.

Είναι αυτονόητο ότι υπάρχουν  πολυάριθμοι τρόποι προστασίας από τις απάτες phishing και ο πιο βασικός από αυτούς, είναι να μην παρέχετε ποτέ τα διαπιστευτήριά σας σε ιστότοπους, χωρίς να ελέγξετε πρώτα αν πρόκειται για νόμιμες ή μη ιστοσελίδες. Επιπλέον η ενεργοποίηση του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων θα σας προστατεύσει ακόμα και αν τα διαπιστευτήρια σας εκτεθούν με οποιονδήποτε τρόπο.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/157824/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BE%CF%8D-surface-deep-dark-web/” target=”blank” style=”3D” background=”#2cd400″ color=”#fff9″ wide=”yes” center=”yes” radius=”5″ icon=”icon: paper-plane” icon_color=”#1c5832″]Ποια η διαφορά μεταξύ surface, deep και dark web;[/su_button]

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS