ΑρχικήHow ToΧρησιμοποιήστε το Windows / Generic πληκτρολόγιο σας σε Mac

Χρησιμοποιήστε το Windows / Generic πληκτρολόγιο σας σε Mac

Mπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν οποιοδήποτε πληκτρολόγιο στο iMac, στο Macbook ή στο Mac Mini σας. Παρότι η Apple διαθέτει τα δικά της πληκτρολόγια, τόσο ενσύρματα όσο και ασύρματα, δεν σας περιορίζει στη χρήση τους.

πληκτρολόγιο

Εάν λοιπόν δεν διαθέτετε ένα πληκτρολόγιο της Apple ή δεν θέλετε να αποχωριστείτε το αγαπημένο σας πληκτρολόγιo που προορίζεται για έναν υπολογιστή με Windows, υπάρχει λύση για εσάς. Ίσως χρειαστεί να πείτε στο Mac σας ότι θα χρησιμοποιείτε διαφορετικό πληκτρολόγιo και σίγουρα θα χρειαστούν κάποιες δοκιμές μέχρι να το επιτύχετε, όμως σαφέστατα θα το επιτύχετε. Δείτε πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πληκτρολόγιo των Windows στο Mac σας.

[su_spacer size=”30″]Σύνδεση/Αναγνώριση Πληκτρολογίου
[su_divider top=”no” divider_color=”#0065142″ margin=”10″][/su_divider]

Συνδέστε το πληκτρολόγιο στο Mac σας. Ένα generic πληκτρολόγιο, είτε είναι ενσύρματο, είτε ασύρματο, θα συνδεθεί με το Mac χωρίς να χρειάζεται πρόσθετο λογισμικό. Το macOS θα σας ζητήσει αυτόματα να αναγνωρίσετε το νέο πληκτρολόγιο που έχει συνδεθεί – εάν όχι μπορείτε να το πράξετε χειροκίνητα.

Μεταβείτε στις Προτιμήσεις Συστήματος (System Preferences) και επιλέξτε Πληκτρολόγιο (Keyboard). Κάντε κλικ στην επιλογή αλλαγής πληκτρoλογίου (Change Keyboard Type). Αυτό θα ανοίξει το παράθυρο αναγνώρισης πληκτρoλογίου. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να βοηθήσετε το macOS να αναγνωρίσει το πληκτρολόγιό σας.

[su_spacer size=”20″]

Mac Modifier Keys
[su_divider top=”no” divider_color=”#0065142″ margin=”10″][/su_divider]

Σε ένα Windows / Generic πληκτρολόγιo, τα Modifier Keys που αντιστοιχούν στα Mac είναι τα εξής:

Windows/Start Key: Command Key
Shift Key: Shift Key
Alt Key: Option Key
Ctrl Key: Control/Command Key

Μπορείτε να δείτε αναλυτικότερα τις αντιστοιχίες των Modifier Keys μεταξύ Windows και Mac, από τις επίσημες σελίδες των Microsoft & Apple.

 

Keyboard Tester
[su_divider top=”no” divider_color=”#0065142″ margin=”10″][/su_divider]

Αν διαθέτετε ένα πληκτρολόγιο στο οποίο δεν μπορείτε να αναγνωρίσετε όλα τα αντίστοιχα πλήκτρα, δοκιμάστε την εφαρμογή Keyboard Tester. Επισκεφτείτε τη σελίδα από το Mac σας και πατήστε τα πλήκτρα του πληκτρoλογίου σας. Aυτή η εφαρμογή θα εντοπίσει ποιο πληκτρoλόγιο έχετε. Όταν πατήσετε ένα πλήκτρο, θα σας δείξει ποιο πλήκτρο έχετε πιέσει. Αυτό είναι χρήσιμο στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε ένα generic πληκτρολόγιο ή εάν έχετε ενεργοποιήσει μια διάταξη πληκτρολoγίου που δεν αναγνωρίζετε ή δεν θυμάστε να έχετε προσθέσει.

Τα generic keyboards λειτουργούν τέλεια με iMacs και Mac Minis. Αρκετοί είναι οι χρήστες Mac που βρίσκουν την μικρότερη, συμπαγή έκδοση του πληκτρολoγίου της Apple αντιπαραγωγική και επιλέγουν να χρησιμοποιούν generic πληκτρολόγια που διαθέτουν εξειδικευμένο αριθμητικό πληκτρολόγιο και πλήκτρα όπως Home, End, κ.λ.π.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS