ΑρχικήinetΤο Bitcoin πέφτει κάτω από τα $ 10K μετά την προειδοποίηση της...

Το Bitcoin πέφτει κάτω από τα $ 10K μετά την προειδοποίηση της SEC

BitcoinΤο Bitcoin φαίνεται να έχει μια άσχημη στιγμή, κάτι που σίγουρα δεν επιθυμούσαν οι οπαδοί του.

Το κρυπτοσυνάλλαγμα έπεσε και πάλι κάτω από τα 10.000 δολάρια σήμερα και το χρονοδιάγραμμα της τελευταίας πτώσης έχει ανησυχήσει ορισμένους από τους πιστούς του ακόλουθους. Συγκεκριμένα, η πτώση αυτή ήρθε αμέσως μετά την προειδοποίηση που ανακοινώθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σχετικά με τις “δυνητικά παράνομες ηλεκτρονικές πλατφόρμες για την εμπορία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων”.

Επιπλέον οι φήμες για ένα μεγάλο hacking στην ανταλλαγή κρυπτοσυναλλαγών, δεν βοήθησε ιδιαίτερα την κατάσταση.

Ενώ είναι αδύνατο να πούμε αν η δήλωση συνέβαλε στην πτώση των τιμών, δεν είναι και κάτι απίστευτο. Άλλωστε η SEC αναφέρθηκε καθαρά στις ίδιες τις ανταλλαγές που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν για να αγοράσουν και να πουλήσουν κρυπτοσυνάλλαγμα.

“Πολλές από αυτές τις πλατφόρμες δίνουν την εντύπωση ότι εκτελούν συναλλαγματικές λειτουργίες προσφέροντας βιβλία παραγγελιών με ενημερωμένη προσφορά και ζητώντας τιμολόγηση και δεδομένα σχετικά με εκτελέσεις στο σύστημα”, σημείωσε η SEC, “αλλά δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι οι πληροφορίες έχουν την ίδια ακεραιότητα με εκείνη που παρέχεται από τα εθνικά χρηματιστήρια αξιών.”

Με άλλα λόγια, οι ανταλλαγές θα μπορούσαν εύκολα να βάλουν άσχετα πράγματα αντί των δεδομένων της αγοράς – μια πιθανότητα αρκετά τρομακτική για να σταματήσει ακόμα και τον πιο φανατικό υποστηρικτή του.

Ταυτόχρονα, οι χρήστες του Exchange Binance απευθύνθηκαν στην Reddit για να διαμαρτυρηθούν ότι τα altcoins τους πωλούνται μυστηριωδώς μαζικά για bitcoin, χωρίς την εξουσιοδότησή τους.

“Το στο καλό συμβαίνει”, ρώτησε ένας τέτοιος χρήστης. “Η Binance μόλις πούλησε όλα τα altcoin μου, με ρυθμούς αγοράς και έχω μόνο Bitcoin τώρα”.

“Ναι όλα τα altcoins μου πωλήθηκαν σε ένα λεπτό σε btc σε σούπερ πριμοδότηση», απάντησε ένας άλλος redditor.

Σε απάντηση, η Binance δημοσίευσε στην Reddit ότι υπήρχε πράγματι πρόβλημα.

“Διερευνούμε τις αναφορές ορισμένων χρηστών που έχουν προβλήματα με τα χρήματά τους”, λέει η δήλωση. “Η ομάδα μας γνωρίζει και διερευνά το ζήτημα αυτή τη στιγμή. Όσο για τη δεδομένη στιγμή, τα μόνα επιβεβαιωμένα θύματα έχουν καταχωρίσει κλειδιά API (για χρήση με bots συναλλαγών ή με άλλο τρόπο).”

Εν τω μεταξύ, η κοινότητα των κρυπτοσυναλλαγών μιλάει συνέχεια για το “hack.”

Η δήλωση της Binance ωστόσο, ήταν πολύ επίμονη ότι δεν υπήρχε “καμία ένδειξη για την παραβίαση της πλατφόρμας Binance”.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance, Changpeng Zhao, επίσης έκανε δηλώσεις στο Twitter, λέγοντας: “Τα χρήματα όλων των χρηστών είναι ασφαλή.”

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS