ΑρχικήinetΟι Android κατασκευαστές δεν μπορούν να αντιγράψουν το Face ID του iPhone...

Οι Android κατασκευαστές δεν μπορούν να αντιγράψουν το Face ID του iPhone X

Face ID: Συνήθως χρειάζονται μόνο μερικές εβδομάδες για τις εταιρείες τηλεφωνίας, ειδικά αυτές στην Κίνα, για να αντιγράψουν χαρακτηριστικά συσκευών που έχουν εισαχθεί από πιο διάσημα εμπορικά σήματα όπως η Apple και η Samsung, αλλά στην περίπτωση του συστήματος αναγνώρισης προσώπου iPhone X, φαίνεται ότι υπάρχει ένα σοβαρό εμπόδιο: η υψηλή τιμή της τεχνολογίας.

Ενώ η Apple δεν ήταν η πρώτη εταιρεία που προσέφερε αναγνώριση προσώπου σε ένα smartphone, το σύστημά της που ονομάζεται Face ID ήταν το πρώτο που χρησιμοποίησε κάμερες ανίχνευσης 3D παρέχοντας ακριβέστερη σάρωση και βελτιωμένη ασφάλεια.

Με λίγα λόγια, οι κατασκευαστές Android συσκευών εξέτασαν τη τεχνολογία και τελικά δεν είναι σε θέση να την αντιγράψουν.

Τα 3D sensing modules πωλούνται σήμερα μεταξύ 30 και 50 δολαρίων ανά μονάδα οπότε πρόκειται για μια τεράστια οικονομική επιβάρυνση για μια συσκευή που θα πωλείται για λίγα ευρώ.Face ID

Οι κινέζοι κατασκευαστές τηλεφώνων Android εξέφρασαν την ελπίδα ότι η τιμολόγηση των συγκεκριμένων συστημάτων θα πέσει το 2018, καθώς περισσότερες εταιρείες θα την αγκαλιάσουν με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο αριθμός των προμηθευτών. Ωστόσο, η προσφορά εξακολουθεί να περιορίζεται και η Apple εξετάζει το γεγονός προσθήκης του Face ID σε τρία διαφορετικά μοντέλα iPhone το 2018, με αποτέλεσμα η τιμή να μην μειωθεί σύντομα.

Ως αποτέλεσμα, οι περισσότεροι κατασκευαστές συσκευών Android στην Κίνα έχουν ήδη καθυστερήσει τα σχέδια για την προσθήκη χαρακτηριστικών με βάση την αισθητική 3D στα τηλέφωνά τους και επιλέγουν αντ ‘αυτού να βασίζονται στις υπάρχουσες λύσεις, όπως οι σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων. Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι η Samsung δεν σχεδιάζει ακόμη να προσφέρει εφαρμογές 3D ανίχνευσης, παρόλο που η εταιρία ήδη προσφέρει τυποποιημένη ίριδα και αναγνώριση προσώπου στις ναυαρχίδες της.

Να υπενθυμίσουμε όμως ότι η πολύπλοκη φύση της τεχνολογίας 3D ανίχνευσης στο iPhone X δυσκόλεψε αρκετά και την Apple, καθώς θεωρήθηκε ένας από τους κύριους λόγους για την καθυστέρηση της συσκευής. Πολλοί υποστηρίζουν ότι η εταιρεία μείωσε την ακρίβεια της τεχνολογίας προκειμένου να διευκολύνει τους προμηθευτές στη κατασκευή μονάδων, αλλά η εταιρεία αρνήθηκε έντονα αυτούς τους ισχυρισμούς.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS