ΑρχικήsecurityΥπάλληλος της Apple απειλεί χρήστη με διαρροή προσωπικών δεδομένων λόγω αντιπαράθεσης!

Υπάλληλος της Apple απειλεί χρήστη με διαρροή προσωπικών δεδομένων λόγω αντιπαράθεσης!

Πρόσφατη αναφορά αποκαλύπτει ότι ένας υπάλληλος της Apple απειλούσε να διαρρεύσει όλα τα αρχεία ενός χρήστη που βρίσκονταν αποθηκευμένα στο cloud, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών, emails και επαφών, μόνο και μόνο επειδή ήθελε να καταργήσει τον iCloud λογαριασμό του.

Η ιστορία, η οποία δημοσιεύτηκε στο Weibo, ξεκίνησε μετά την ανακάλυψη ότι η τοπική αποθήκευση cloud θα βρίσκεται υπό τον χειρισμό της κρατικής εταιρείας Guizhou-Cloud Big Data Industry Development Co.

Ενώ η απόφαση της Apple να μεταφέρει δεδομένα cloud σε κινέζους διακομιστές έθεσε ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, ένας πελάτης, με επώνυμο Qin, αναφέρει ότι ζήτησε από έναν υπάλληλο της Apple στο τηλέφωνο να κλείσει τον iCloud λογαριασμό του επειδή δεν τον χρησιμοποίησε.

Η συζήτηση γρήγορα μετατράπηκε καυγά λόγω «αλαζονικής και αντιεπαγγελματικής στάσης» του υπαλλήλου.

Apple

Αργότερα την ίδια ημέρα, ο υπα΄λληλος, ο οποίος εργάστηκε ως ανώτερος σύμβουλος της Apple, απείλησε να διαρρεύσει όλα τα αρχεία που αποθηκεύτηκαν στο cloud, αν δεν είχε αποσταλεί αίτημα από τον πελάτη στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων QQ εντός μίας ώρας.

Ο Qin εξήγησε ότι παρόλο που έστειλε το αίτημα, δεν έγινε ποτέ δεκτός και εκ των υστέρων πληροφορήθηκε ότι όλες οι πληροφορίες του αντιγράφηκαν από το cloud.

Ο άτυχος πελάτης έκανε μήνησε κατά της Apple η οποία απέλυσε τον υπάλληλο χωρίς όμως να παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με τα δεδομένα που είχαν παραβιαστεί.

Από την άλλη, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με ακρίβεια αν η παρούσα έκθεση είναι απολύτως νόμιμη καθώς η πολιτική της Apple σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων των πελατών της είναι αρκετά αυστηρή για να επιτρέψει σε έναν υπάλληλο να ακολουθήσει μια τέτοια τακτική.

Μένει λοιπόν να δούμε τι έχει να δηλώσει η εταιρεία για το ατυχές αυτό συμβάν.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS